0
Tarteletter med bagte bær
6-8
LINDT Excellence 70%
30-45 minutter
Ambitiøs

En drøm af bær og chokolade! De fine tarteletter er fyldt med bær og dækket med en let chokoladecreme.

100 g mel
1 spsk. kakaopulver
50 g flormelis
50 g blød flødeost
50 g blødt smør
500 g blandede bær
3 spsk. orangelikør
2 spsk. vaniljesukker

 

125 ml mælk
125 ml fløde
100 g LINDT Excellence 70 %
2 æg
20 g chokoladebuddingpulver
1 nip salt
50 g sukker

 

1

Bland melet

  • Bland mel, kakaopulver, flødeost og smør sammen, og ælt det til en blød og glat dej. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i en time.


2

Skyl bærrene

  • Skyl bærrene. Tilsæt likør og vaniljesukker, og lad dem stå i blød.


3

Tænd for ovnen

  •  Opvarm ovnen til 200 °C. Rul dejen ud på en meldrysset overflade, og udstik cirkler på ca. 10 cm i diameter. Læg de runde dejplader i en smurt, meldrysset bageform til tarteletter. Bag tarteletterne i ovnen i 12-14 minutter.


4

Skil æggene

  • Skil æggene. Bræk chokoladen i små stykker. Bland æggeblommer, mælk og buddingpulver. Varm forsigtigt fløden op, hæld mælkeblandingen i, og lade det koge i ca. 30 sekunder under konstant omrøring. Hæld cremen i en skål, kom chokoladestykkerne i, og lad det smelte.
5

Drys et nip

  • Pisk æggehviderne stive med et nip salt, og tilsæt gradvist sukkeret under piskningen. Fold æggehviderne i cremen, og bland det forsigtigt.
6

Fordel bærrene

  • Fordel bærrene i tarteletterne og dæk med en skefuld af cremen. Bag tarteletterne i ovnen i ½-1 minut. Drys lidt flormelis over dem efter smag, og server mens de er varme.