0
Frossen mokkasoufflé
6
The LINDT Excellence 70%
30-45 minutter
Medium

125 ml mælk
200 ml fløde
30 g pulverkaffe
100 g LINDT Excellence 70 %
3 æg
1 nip salt
75 g sukker
100 g smeltet LINDT Excellence 70 % til at hælde i
Grofthakkede eller knuste Amaretti småkager til at drysse over

 

1
  • Opvarm mælken, fløden og pulverkaffen, fjern gryden fra varmen, og lad det stå i ca. 15 minutter.

 

2
  • I mellemtiden fores espresso- eller mokkakopperne med en strimmel bagepapir, ca. 3 cm bred og 10 cm lang, på en sådan måde, at souffléen kan hæve ca. 2 cm over kanten af koppen. Brug tape til at holde strimlen på plads. Bræk chokoladen i små stykker.

 

3
  • Skil æggene. Over vandbad piskes æggene i mokka-fløde-blandingen, indtil blandingen får en tyk konsistens. Chokoladestykker røres i lidt efter lidt og smelter i den varme creme. Lad cremen afkøle lidt.

 

4
  • Tilsæt et nip salt til æggehviderne, og pisk til de er stive. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt under piskningen. Fold omhyggeligt de piskede æggehvider i chokoladecremen.

 

5

Hæld blandingen i kopperne til toppen af papirringen, og anbring dem i fryseren i 4 timer.

 

6
  • Fjern papirstrimlerne fra kopperne. Hæld lidt smeltet chokolade over de frosne souffléer. Drys knuste Amaretti småkager på som pynt, og server.