0
Chokoladetærte fra Zürich
6-8
LINDT Excellence 70%
30-45 minutter
Medium

En kulinarisk hyldest til den største by i Schweiz!

200 g mel
135 g smør
70 g flormelis
1 æggeblomme
1/4 tsk. vaniljeekstrakt
2 spsk. kakaopulver
1-2 spsk. koldt vand eller mælk

 

300 g LINDT Excellence 70 %, hakket
200 g smør
3 æg, let piskede
4 æggeblommer
50 g sukker

 

1

Til bunden

Opvarm ovnen til 180 ˚C.

      • Rør smør og sukker cremet i en mikser eller køkkenmaskine.
      • Tilsæt æggeblomme og vaniljeekstrakt. Hæld mel og kakao sammen i en anden skål, og tilsæt smørblandingen.
      • Hvis nødvendigt tilsættes nok koldt vand eller mælk til at få det til at hænge sammen.
      • Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 1 time.
      • Rul dejen ud til 3 mm tykkelse, og læg den i den smurte form (kun halvvejs op i en springform). Hvis en tærteform bruges, skal dejen falde ned over kanterne af formen, rulles med en kagerulle og presses ned i formen.
      • Prik bunden af formen med en gaffel, og blindbag den i en 20 cm springform.
      • Til blindbagning skal oversiden af dejen fores med bagepapir, hvorefter formen fyldes med rå ris eller tørrede bønner. Det forhindrer siderne i at falde sammen, og giver tærten dens form. Det forhindrer også, at bunden bages for lidt til den færdige tærte.
      • Bages i 10-15 minutter. Fjern ris/bønner, og fortsæt bagningen i yderligere 10 minutter. Tag tærten ud af ovnen og stil den til side, hvorefter fyldet tilberedes.
      • Risene/bønnerne kan genbruges til bagning, men de er ikke længere spiselige.

 

 

2

Til fyldet

  • Smelt den hakkede chokolade over vandbad eller i mikroovn, tag den af varmen, og stil den til side.
  • Æg, æggeblommer og sukker piskes i en separat skål, til blandingen fylder det dobbelte.
  • Smelt smørret.
  • Fold forsigtigt chokoladen i æggemassen.
  • Tilsæt det smeltede smør ved langsom at hælde det ned langs skålens side.
  • Hæld fyldet i den forbagte tærte, og glat overfladen ud med bagsiden af en ske.
  • Bages ved 80 °C i 35-40 minutter.
  • Lad tærten afkøle i formen. Skal have stuetemperatur ved servering.