0
Chokoladesoufflé
LINDT Dark Chocolate
30-45 minutter
Ambitiøs

Dette er en klassisk dessert, der har ry for at være meget vanskelig. Hemmeligheden ved en vellykkede soufflé er at følge opskriften trin for trin og aldrig åbne ovndøren, mens souffléen bager! Server straks, før souffléen begynder at falde sammen.

55 g mør
55 g mel
125 ml mælk
40 g LINDT EXCELLENCE 70 % chokolade, hakket
40 g kakaopulver
5 æggehvider
4 æggeblommer
65 g sukker

Smeltet smør og sukker til souffléformene

1

Forvarm

  • Forvarm ovnen til 200 ˚C.

 

 

2

Klargør ramekin(er)

  • Klargør form(e) ved at smøre indersiden med smeltet smør og drysse med sukker. Bank overflødigt sukker ud af formen(e).
3

Ælt smørret

  • Kom smør og mel i en skål, og ælt det sammen. Rul det til en pølse, og skær det i små stykker.
4

Bring i kog

  • Kom mælk, chokolade og kakaopulver i en gryde, og bring det i kog ved mellemvarme under konstant omrøring.
5

Tilsæt melet

  • Tilsæt mel- og smørstykkerne, og rør til det er glat og tykner.
6

Tag gryden fra varmen

  • Tag gryden fra varmen, og rør en æggehvide i.

 

 

7

Hæld blandingen

  • Hæld blandingen i en skål, og afkøl til den en lunken.
8

Tilsæt æg

  • Rør æggeblommerne i en ad gangen.
9

Pisk

  • Pisk de resterende æggehvider, mens sukkeret langsomt tilsættes, indtil hviderne danner små toppe.
10

Fold forsigtigt

  • Fold forsigtigt de piskede æggehvider i chokoladeblandingen
11

Kom blandingen

  • Kom souffléblandingen i de(n) forberedte ramekin(er)
12

Anbring ramekinen/ramekinerne

  • Anbring ramekinen/ramekinerne i en stor bradepande. Fyld bradepanden med meget varmt vand op til midten af ramekinen/ramekinerne, og placer den i nederste tredjedel af ovnen
13

Sænk ovntemperaturen

  • Sænk ovnens temperatur til 190 ˚C
14

Bages i 25-30

  • Bagetiden er 25-30 minutter for små ramekiner og 35-40 minutter for store ramekiner.
15

Luk aldrig ovndøren op!

  • Luk aldrig ovndøren op, når du laver en soufflé!
16

Hav tallerkner

  • Klargør tallerkner til servering og flormelis, men souffléerne bager.
17

Færdig

  • Når souffléerne er færdige, fjernes de fra ovnen, hvorefter ramekinerne placeres på en desserttallerken, drysses med sukker og serveres. En soufflé kan holde formen i ca. 5 minutter.