0
Chokoladelagkage
8-10
LINDT Excellence 70%
45-60 minutter
Medium

Den skønneste fødselsdagskage!

  • 130 g LINDT Excellence 70 %, hakket
  • 120 g blødt smør
  • 40 g flormelis
  • 1 nip salt
  • 6 æg, skilt i blommer og hvider
  • 180 g sukker
  • 130 g mel, sigtet

 

  • 450 g LINDT Bittersweet mørk chokolade, hakket
  • 35 g kakaopulver
  • 6 spsk. appelsinsaft eller likør (Kahlúa, rom, cognac)
  • 50 g flormelis
  • 340 g blødt smør

 

1

Chokoladebunde

  • Opvarm ovnen til 180 ˚C.
  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen, og sæt den til side.
  • Rør smørret med flormelis og salt.
  • Rør æggeblommerne i smørblandingen en ad gangen.
  • Tilsæt den smeltede chokolade.
  • Pisk æggehviderne stive, mens sukkeret gradvist tilsættes.
  • Fold forsigtigt 1/3 af æggehviderne i chokoladeblandingen.
  • Fold de resterende 2/3 af æggehviderne og det sigtede mel i.
  • Hæld blandingen i en smurt og foret springfrom på ca. 23 cm i diameter, og bag i ca. 40 minutter ved 180 ˚C. Bagetiden vil være kortere, hvis du bruger to springforme på ca. 20 cm i diameter. Kig til kagen efter 30 minutter. Kagen er færdig, når du kan stikke en tandstikker ned midt i kagen, uden at noget hænger ved.

 

2

Glasur af chokoladesmørcreme

  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen. Stil den til side, og lad den afkøle til stuetemperatur.
  • Rør kakaopulver og væske sammen til en glat pasta, og sæt det til side.
  • Pisk sukker og smør, til det er let og luftigt.
  • Tilsæt den smeltede chokolade, og pisk til det er glat.
  • Tilsæt kakaopastaen, og pisk til det er glat.

 

3

Samling

  • Vend kagebundene på hovedet for at sikre en glat overflade (eller skær en enkelt kage i to halvdele). Skær bunden helt lige, hvis nødvendigt, for at sikre at den er jævn.
  • Spred glasur på det nederste lag.
  • Kom yderligere et lag på.
  • Spred glasur på toppen og siden af kagen.