0
Chokolade- og hindbærhjerter med kvark
LINDT Excellence 70%
45-60 minutter
Ambitiøs

Hindbær og chokolade! Lækkert!

3 æg
75 g sukker
60 g mel
20 g chokoladepulver
100 g smeltet LINDT Excellence 70 %
Ca. 50 g flormelis blandet med 2-3 spsk. hindbærlikør til at væde bunden med

 

3 blade gelatine
50 ml mælk
Korn fra 1 stang vanilje
250 g kvark
2 æggehvider
1 nip salt
50 g sukker
150 g blød flødeskum

 

200 g frosne hindbær
2 blade gelatine
Ca. 500 g friske hindbær

1

Opvarm ovnen

  • Opvarm ovnen til 180 ˚C.
  • Bland æg og sukker i en skål og pisk i ca. 5 minutter, til det skummer.
  • Tilsæt chokoladepulveret til melet, og bland det sammen med den smeltede chokolade.
  • Fold det i den skummende æggemasse.
  • Fyld hjerteformen men chokoladekagedejen, og anbring den i ovnen i ca. 20 minutter.
  • Lad kagen afkøle i kageformen.
2

Til cremen

  • Til cremen udblødes gelatinebladene i koldt vand i fem minutter.
  • Opvarm mælken sammen med vaniljekornene.
  • Knug gelatinebladene godt, og opløs dem i mælken, hvorefter kvarken kommes i.
  • Tilsæt et nip salt til æggehviden, og pisk til den er stiv.
  • Fold den cremede piskefløde og derefter den skummende æggemasse i vanilje-kvark-blandingen.
  • Fordel moussen på kagen, og sæt den i køleskab i ca. 2 timer.


3

Frys

  • Kom de frosne hindbær i en gryde med 50 ml vand.
  • Lad det simre i 10 minutter.
  • Hæld hindbærsaften gennem en si ned i en skål.
  • Udblød gelatinebladene i koldt vand i fem minutter, knug dem godt, og opløs dem i den varme hindbærsaft.


4

Anbring hindbær

  • Anbring de friske hindbær oven på kvarkcremen, hæld hindbærsaften over, og sæt kagen i køleskab i endnu en time.
  • Fjern forsigtigt kagen fra formen med en kniv.