0
Chokolade og appelsin cheesecake
8-10
LINDT Excellence Intense Orange
45-60 minutter
Medium

Denne cheesecake er bagt i vandbad for at sikre, at den er ekstra cremet!

250 g knuste vaniljekiks og 150 g smeltet smør

575 g flødeost
60 g cremefraiche 
200 g LINDT Excellence Orange Intense chokolade, hakket.
130 g sukker
100 ml appelsinsaf4 æg

 

 

1
  • Opvarm ovnen til 120 ˚C.
  • Smør en springform på ca. 25 cm i diameter.
  • Kom vaniljekiksene i en foodprocessor, og knus dem fint. 
  • Tilsæt tilstrækkeligt smeltet smør til, at blandingen hænger sammen.
  • Pres blandingen jævnt ud i bunden af springformen, og glat ud med bagsiden af en ske.
  • Dæk den nederste halvdel af formen med stanniol. Cheesecake'en bliver bagt i vandbad, og dette sikrer, at der ikke trænger vand ind i formen.
2
  • Pisk flødeosten til den er glat, og skrab af skålens sider for at undgå klumper.
  • Tilsæt cremefraiche og sukker. Fortsæt med at piske, til massen er glat.
  • Kom appelsinsaften i en kasserolle, og varm det op til kogepunktet.
  • Tilsæt den hakkede chokolade, tag kasserollen fra varmen, og rør rundt, til det hele er smeltet.
  • Bland appelsin/chokolade-blandingen i osteblandingen, og skrab siderne af skålen godt.
  • Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert.
  • Hæld cheesecake-blandingen i den forberedte springform, og anbring den i en bradepande, der er dyb nok til at rumme 2½ cm vand.
3
  • Kom cheesecake'en i ovnen, og hæld 2½ cm meget varmt vand i bradepanden.
  • Bag den i ca. 45 minutter. Kagen er færdig, når den er fast i siderne, men bliver ved med at være blød i midten.
  • Afkøl i springformen. God fornøjelse!