0
Chokolade crumble muffins med rabarber
8-10
LINDT Excellence 70 %
15-30 minutter
Medium

100 g mel
50 g sukker
50 g koldt smør (usaltet)

 

200 g LINDT Excellence 70 %
250 g rabarber
2 æg
75 g flormelis
200 ml mælk
100 g solsikkeolie
1 nip salt
Korn fra 1 stang vanilje
200 g mel
1 spsk. kakaopulver
1 tsk. bagepulver

 

1
  • Til crumblen æltes mel, sukker og smør til en letsmuldrende dej. Skræl rabarberne, og skær dem i små stykker. Anbring muffinformene i en muffin-bageform. Bræk chokoladen i små stykker, og smelt den i vandbad.

 

2
  • Opvarm ovnen til 180 ˚C. Rør æg, sukker, mælk, olie, et nip salt og vaniljekornene sammen i en stor skål. Tilsæt halvdelen af den smeltede chokolade, og rør godt rundt. Bland mel og bagepulver med kakaopulver, og si det i blandingen, hvorefter det foldes forsigtigt i med en stor ske.

 

3

Kom dejen i muffinformene. Tryk rabarberstykkerne ned i dejen, fordel crumblen oven på, og bag i ovnen i ca. 20-25 minutter.

 

4
  • Lad de bagte muffins afkøle, før den resterende, smeltede chokolade (100 g) hældes over dem.