0

Rent drikkevand til kakaosamfundene

I mange områder i Afrika, som det også er tilfældet i Ghana, er rent og sikkert drikkevand ikke noget, der kan tages for givet. For at forbedre kakaobøndernes livskvalitet hjælper producenten af LINDT chokolade aktivt med at forbedre adgangen til rent drikkevand.

Sadia Alimaiu bor i Sefwi Boako, en lille landsby i det vestlige Ghana. Hun er en af de bønder, der leverer de allerbedste kakaobønner til chokoladefabrikken Lindt & Sprüngli, der fremstiller LINDT chokolade. I ti år har hun dyrket sin egen lille plantage, der er så stor som tre fodboldbaner. Her dyrker hun kakao.
Hun passer træerne hver eneste dag, indtil kakaofrugterne endelig kan plukkes i den vigtigste høstperiode mellem oktober og april. Så åbner hun frugterne, skiller frugtkødet fra kakaobønnerne og lægger bønnerne til tørre, så de kan udvikle deres unikke smag.

Sadia Alimaiu ved kun alt for godt, hvor stor betydning rent drikkevand har for kakaobønderne. "Før i tiden," siger hun "var jeg tit syg og derfor ude af stand til at arbejde. Det var slemt, for hvis jeg ikke kan arbejde, tjener jeg heller ingen penge." Hvis bønderne og deres medhjælpere mister deres indkomst, er det ofte en trussel mod deres eksistens, fordi kun meget få er forsikrede eller har en opsparing. Prisen for hospitalsophold eller lægebesøg er også en ekstra byrde.

Zwei glückliche Einwohner

"Jeg er ikke så tit syg, fordi vandet er meget renere."

Siden en brønd blev bygget i landsbyen med Lindt & Sprünglis hjælp, er kvaliteten og adgangen til rent drikkevand forbedret, og bønderne og deres samfund beretter om bedre sundhed.

Cocoa Farming Logo

Det er noget, Sadia Alimaiu også mærker: "Jeg er ikke så tit syg, fordi vandet er meget renere. I dag har jeg mere energi og mere tid til at arbejde på min jord, end jeg havde før i tiden, og jeg føler mig meget stærkere og sundere end før.

Brønden har forbedret min livskvalitet betydeligt, og det gælder også for min familie."
Når Sadia har brug for drikkevand i dag, bruger hun brønden, der blev boret i hendes landsby ved hjælp af Lindt & Sprünglis landbrugsprogram.
Det sparer hende og de andre beboere i landsbyen for den lange afstand, de før i tiden var nødt til at gå for at hente vand fra floder og damme. Desuden var dette vand ofte stærkt forurenet.
I samarbejde med vores lokale partner Source Trust er der allerede boret over 100 borehuller samt kilder gravet med håndkraft, som dermed sikrer adgang til rent drikkevand.  Lindt & Sprüngli ved, hvor stor betydning vand har for kakaobønderne, og producenten af LINDT chokolade vil derfor også i fremtiden fortsætte med aktivt at sikre forbedret vandtilførsel til bønderne i Ghana.