Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Det unikke ved Lindt

2. Unik ristning og kværning

Lindt-chokolade er ikke nogen hvilken som helst chokolade. Læs videre for at opdage hemmelighederne bag vores chokolade perfektion...


Unik ristning og kværning

Hos Lindt & Sprüngli har vi vores egen unikke proces til at riste og kværne vores kakaobønner. Efter omhyggeligt at have udvalgt og blandet de fineste kvalitets kakaobønner, bliver kakaobønnerne ristet for at frigive deres smukke aroma og smag. Så kværner vi dem til en fin finish. Hele denne proces udføres internt af os for at sikre, at vi kontinuerligt producerer perfektion.

Master Chocolatier roasting cocoa

Hvordan vi kværner vores bønner


"Rasting fremhæver de rige chokolade -noter fra kakaobønnerne."

- Lindt Master Chocolatier


5 vigtige trin for, hvordan vi forbereder vores kakaobønner til ristning og kværning:

1.  Høste kakaobønnerne

2.  Fermentering og tørring

3. Rengøring

4. Skårlægning - her adskiller vi kakaonibs fra kakaobønnerne

5. Dampning af kakaonibs

Efter disse 5 trin er det tid til at riste og kværne bønnerne...

Skårlægning

Skårlæg
Navneord
Under skårlægning bliver kakaobønnerne forberedt på kværning. Denne proces handler om at bruge luft til at adskille kakaobønneskaller fra kakaonibs.
 

Tallene om ristning og kværning af kakaobønner

35

Antallet af aromaer, der findes i en enkelt ristet kakaobønne

 

139

Antallet af år Lindt har ristet og kværnet sin egen unikke blanding af kakaobønner

1776

Året, hvor den franske opfinder Monsieur Dubuisson skaber den første fræsebord, der kværner kakaobønner

 


Hvordan vi rister vores bønner


Historien om ristning og kværning af kakaobønner

Da kakaobønnerne kom til Europa for flere århundreder siden, blev bønnerne ristet over ild og blev ofte malet i konverterede mejeriprodukter. Dette producerede en grynet chokolade med meget lidt smag. Heldigvis er chokoladeprocessen nået langt siden da. Hos Lindt & Sprüngli ser vi både ristning og kværrning som to af vores specialiteter.

Vi ved, at både det rigtige tidspunkt og temperatur er afgørende for en god ristning. Vi forstår vores kakaobønner og har fundet frem til den formel, som kan få så meget smag som muligt fra hver enkel bønne.

Vi kværner derefter vores chokolade så den har en unik og dejlig finish, og det er det, der gør vores chokolade så silkeagtig og glat.


Den fineste kakao

Conching - en opfindelse fra Lindt