Hvordan vi kværner vores bønner
"Rasting fremhæver de rige chokolade -noter fra kakaobønnerne."
- Lindt Master Chocolatier
Skårlægning
Navneord
Under skårlægning bliver kakaobønnerne forberedt på kværning. Denne proces handler om at bruge luft til at adskille kakaobønneskaller fra kakaonibs.
Tallene om ristning og kværning af kakaobønner
Antallet af aromaer, der findes i en enkelt ristet kakaobønne
Antallet af år Lindt har ristet og kværnet sin egen unikke blanding af kakaobønner
Året, hvor den franske opfinder Monsieur Dubuisson skaber den første fræsebord, der kværner kakaobønner
Hvordan vi rister vores bønner
Historien om ristning og kværning af kakaobønner
Da kakaobønnerne kom til Europa for flere århundreder siden, blev bønnerne ristet over ild og blev ofte malet i konverterede mejeriprodukter. Dette producerede en grynet chokolade med meget lidt smag. Heldigvis er chokoladeprocessen nået langt siden da. Hos Lindt & Sprüngli ser vi både ristning og kværrning som to af vores specialiteter.
Vi ved, at både det rigtige tidspunkt og temperatur er afgørende for en god ristning. Vi forstår vores kakaobønner og har fundet frem til den formel, som kan få så meget smag som muligt fra hver enkel bønne.
Vi kværner derefter vores chokolade så den har en unik og dejlig finish, og det er det, der gør vores chokolade så silkeagtig og glat.