Lindt: Spørgsmål & svar

ALLERGIER, ERNÆRING OG KOSTBEGRÆNSNINGER

Er der gluten eller bygmalt i Lindt chokolade?

Gluten findes i flere premium chokoladeprodukter, som Lindt & Sprüngli producerer; enten som en korningrediens, eller som bygkomponent. Når bygmaltsekstrakt er den eneste glutenholdige korningrediens på ingredienslisten, er den anvendte mængde i opskriften meget lav, derfor er glutenniveauet under 20 mg/kg (hvilket er ”glutenfrit” i henhold til EU-regler og Codex Alimentarius).

For forbrugere, der er følsomme over for gluten, tilbyder vi visse præmium-produkter med højt kakaoindhold, som er fremstillet uden korn- eller bygmalt. Disse tilbud omfatter fire produkter fra vores EXCELLENCE-sortiment – 70%, 85%, 90% og 99%. Derudover har vi også Lindt Excellence a Touch of Vanilla hvid chokoladebar, Lindor Strawberries & Cream trøfler, Lindor hvide chokoladetrøfler og Lindor hvide chokoladebarer, som ikke indeholder glutenholdige ingredienser i opskriften, eller spor fra krydskontakt, og er velegnet til forbrugere, der er følsomme over for gluten. Se altid ingredienslisten på produktets emballage for endelig rådgivning.

Vi er opmærksomme over for, at der er forbrugere, som ikke kan nyde al vores chokolade på nuværende tidspunkt, og vi håber, at vi i fremtiden vil være i stand til at udvikle flere produktudbud for at imødekomme vores forbrugere med varierende kostbehov.

Er Lindt produkter nøddeallergen sikre?

Desværre er intet Lindt-produkt 100% garanteret nøddeallergensikre. Alle vores Lindt produktionssteder globalt, har været fri fra jordnødder siden 2016. Advarslen ”kan indeholde nødder” informerer dig om, at produktet kan indeholde små spor af nødder, fordi de er produceret på samme produktionslinjer. Spor af mandel, hasselnød, pistacie, macademia, cashew eller pecan kan være til stede i meget sjældne tilfælde, fordi chokolade, der indeholder nødder, fremstilles på samme linje eller i samme produktionsområde. Men ”nødderne” omfatter ikke jordnødder. Alle Lindts produktionsfaciliteter behandler nøddeprodukter, så der er en risiko for krydskontaminering. Selvom Lindt inkorporerer den mest grundige rengøringsproces, kan små spor krydse kontakt med andre produkter på fabrikken. Ifølge allergeneksperter kan et simpelt spor af nøddeprotein forårsage en allergisk reaktion, og vi råder dig til at konsultere din læge for at få en forbrugsanbefaling. Lindt er opmærksomme på den voksende udbredelse af begrænsede diæter på grund af nøddeallergi, og vi er opmærksom over for, at disse forbrugere måske ikke kan nyde vores chokolade på nuværende tidspunkt.

Sojalecithin i Lindt-produkter

Sojalecithin findes i vores almindelige mørke chokoladeprodukter, samt mælk og hvid chokolade. Excellence 70%, 85%, 90% og 99% barene er vores eneste produkter, der ikke indeholder sojalecithin. Vi har et omfattende allergenkontrolprogram på plads, og vi overholder strenge ”God fremstillingspraksis” for at reducere risikoen for krydskontaminering. Vi mærker dog alle vores produkter med ”kan indeholde soja” som en sikkerhedsforanstaltning for de mest følsomme forbrugere.

Hvilke Lindt-produkter er velegnede til personer med laktoseintolerance?

Lindt bruger skummetmælkspulver, sødmælkspulver og andre mejeriingredienser i mange af vores chokoladeprodukter. Mens vores hvid- og mælkechokoladeprodukter indeholder mest, indeholder Excellence 70 %, 85 %, 90 % og 99 % barerne ikke mælkeprodukter. Men alle Lindts produktionsfaciliteter behandler mælke-, mørk- og hvidchokoladeprodukter. Vi har et allergenkontrolprogram på plads og overholder strenge god fremstillingspraksis for at reducere risikoen for krydskontaminering, dog mærker vi alle vores chokoladeprodukter, der ikke indeholder mælk som en ingrediens med erklæringen "kan indeholde mælk " som en forholdsregel for dem, der er mest følsomme over for mælk og mælkeingredienser. Af de grunde har Lindt ikke produkter, der egner sig til personer med svær laktoseintolerans.

Indeholder alle Excellence-barer advarsel om sesamallergen?

Vi har et anlæg, der producerer produkter, der indeholder sesam. Som sådan tager vi forholdsregler for at beskytte vores forbrugeres sundhed ved at inkludere advarslen om sesamallergen på emballagen. Vi sælger også EXCELLENCE stænger, der er fremstillet i et andet anlæg, som ikke bærer en sesamadvarsel. Tjek venligst ingredienslisten hver gang for at kontrollere, om et produkt indeholder sesam som ingrediens eller for at sikre spor som krydskontaminering.

Æg eller fjerkræingredienser i Lindt-produkter

Fjerkræ anvendes ikke i nogen af Lindts produkter. Mens æg kan være en ingrediens i nogle af vores fyldte chokolader og praliner, er alle æg- og æg biprodukter angivet med fed skrift i ingredienserklæringen. Se altid emballagen for en endelig ingrediensliste.

Sælger Lindt sukkerfrie/reducerede chokoladeprodukter?

FI øjeblikket tilbyder vi ingen sukkerfri produkter. For et reduceret sukkerindhold kan du prøve EXCELLENCE 85% kakao chokoladebaren, som har 5 g sukker pr. portion, eller EXCELLENCE 90% kakao chokoladebaren, som har 1,3 g sukker pr. portion. Vi har også en EXCELLENCE 99% kakao chokoladebar.

Er Lindt chokoladeprodukter velegnede til veganere?

Nogle af vores produkter er lavet uden animalske produkter, såsom vores Lindt EXCELLENCE-serie med 70 %, 85 %, 90 % og 99 % kakao mørk chokoladebarer. Se altid emballagen for en endelig ingrediensliste.

Er Lindt chokoladeprodukter velegnede til vegetarer?

Vi er glade for at kunne informere dig om, at vores chokolade (inklusive vores Lindor- og Excellence-serier) er velegnede til vegetarer. De eneste ingredienser af animalsk oprindelse, vi bruger til at fremstille nogle af vores chokolader, er mælk, mælkeprodukter, mælkefedt og fløde og nogle gange æg. Nogle af vores andre mærker indeholder shellak. Se altid emballagen for en endelig ingrediensliste. Hvis du gerne vil vide mere om andre produkter, er du velkommen til at kontakte os her.

ANDRE INGREDIENSER I LINDT PRODUKTER

Er der flavanoler i Lindt chokolade?

Der er flavanoler i Lindt chokolade. Vi offentliggør dog ikke proprietære oplysninger om flavanolniveauerne i vores chokolade.

Hvor meget koffein er der i Lindt chokolade?

Koffein er en naturlig forbindelse, der stammer fra plantekilder som kolanød og findes naturligt i stoffer som kaffe og te. Der findes dog meget lidt koffein i chokolade sammenlignet med mængden, der findes i de andre almindeligt forbrugte kilder. Generelt indeholder 30 g mørk chokolade omkring 20 mg koffein, 30 g mælkechokolade indeholder omkring 6 mg koffein, og 30 g hvid chokolade indeholder mindre end 2 mg koffein. Til sammenligning indeholder den gennemsnitlige kop kaffe ca. 80 - 155 mg. Koffeinindholdet vil altid variere afhængigt af produktet og endda i nogle tilfælde afhængigt af den specifikke kakaobønne og oprindelse.

Indeholder Lindt-produkter alkohol?

Kun ganske få Lindt chokoladeprodukter indeholder alkohol eller alkoholholdige likører som ingrediens. Hvis der bruges alkohol som en tilsat ingrediens, vil den blive opført i produktets ingrediensliste, som er placeret i ernæringssektionen af pakken eller indpakningen.

Er der transfedtstoffer eller hydrogenerede olier i Lindt-chokolade?

Til fremstillingen af vores faste chokolader er det eneste vegetabilske fedt, Lindt & Sprüngli bruger, rent kakaosmør. Fyldninger kan indeholde andre vegetabilske fedtstoffer. Mælkefedt bruges i mælkechokoladeopskrifter eller i udvalgte fyldmasser. I denne sammenhæng vil vi påpege, at ingen af vores produkter indeholder transfedt eller hydrogeneret fedt.

Bruger Lindt palmeolie og er det bæredygtigt?

Vi forstår den indvirkning, som ukontrolleret dyrkning af palmeolie kan have på regnskove og biodiversitet. Derfor overvåger vi konstant brugen af det i vores produkter og er forpligtet til kun at købe bæredygtig RSPO-certificeret palmeolie. Find ud af mere her.

DIVERSE PRODUKTSPØRGSMÅL

Hvor kommer vores kakaobønner fra?

"Kakaobønner er hjertet i vores chokolade. At vide, hvilken af ​​kakaobønnernes mange forskellige oprindelser, der bedst bidrager til et produkts karakteristiske smag, er en færdighed, som vi har perfektioneret gennem tiden. Der skelnes grundlæggende mellem forbruger- og finsmag kakao. Forbrugerkakao er kakao med en robust smag. Den tegner sig for den største andel (90-95%) af den samlede globale kakaoproduktion og opdrættes hovedsageligt i Vestafrika. Lindt & Sprüngli bruger Forastero bønner (forbrugerkakao), udelukkende fra Ghana. De resterende 5-10% af verdensomspændende kakaohøst er kakao med fin smag. Fine flavor kakao er en kakao af høj kvalitet med nuanceret, fin aroma. Det dyrkes hovedsageligt i Latinamerika og Caribien. Lindt & Sprüngli bruger kakaobønner med fin smag (Criollo og Trinitario) fra Ecuador, Madagaskar, Den Dominikanske Republik og Papua Ny Guinea. Vores eget bæredygtighedsprogram, Lindt & Sprüngli Farming Program, er på plads i alle lande, vi henter kakaobønner fra. Vi opnåede en 100 % sporbar og eksternt verificeret forsyningskæde for kakaobønner i 2020. Lær mere her" Läs mer

Hvad laver Lindt & Sprüngli med hensyn til bæredygtig indkøb af kakaobønner?

I 2008 lancerede vi Lindt & Sprüngli Farming Program i Ghana og i de efterfølgende år i alle vores andre oprindelser af kakaobønner (Ecuador, Den Dominikanske Republik, Madagaskar og Papua Ny Guinea) for at forbedre levevilkårene for vores kakaobønder, deres familier og fællesskaber. En af vores topprioriteter er at sikre, at de er i stand til at drage direkte fordel af vores økonomiske støtte. Find ud af mere her.

Hvad betyder 70 % kakao (eller enhver anden procentdel kakao)?

Procentdelen (%) kvantificerer mængden af kakaotørstof, der er indeholdt i chokoladen. Dette inkluderer kakaospiritus, kakaosmør og kakaopulver. For eksempel:

- EXCELLENCE 70% kakaobar indeholder 70% kakaotørstof - EXCELLENCE 85% kakaobar indeholder 85% kakaotørstof

Hvad er kakaoindholdet i Lindt-chokolade?

Vi tilbyder et bredt spektrum af forskellige kakaoprocenter. For mange af de smagssatte chokolader er kakaoindholdet omkring 50%, for at smagen af ​​tilsætningen kommer igennem. Men vi laver chokolade med 70 % og helt op til 99 % og endda 100 % kakao. (100% kakao omtales dog ikke som chokolade længere - men kakao) Kakaoprocenten refererer til mængden af ​​ingredienser, der kommer fra kakaobønnerne, der blev brugt til at skabe chokoladen. Det er en god guide til at forstå lidt mere af, hvad en kender kan forvente af chokoladen. Jo højere kakaoprocent, jo mere af kakaoen vil du komme til at opleve, med alle fordelene ved en mindre sød chokolade. Ved siden af ​​dens intensitet er der et interessant faktum om høje kakaopriser. Lindt bruger en høj mængde bønner med fin smag - en specifik type kakaobønner med de intense aromatiske noter. Derfor skaber blandingen af ​​ingredienser, der kommer fra kakaobønnen, smagsbuketter, der er helt forskellige fra hinanden og vil oplive dine sanser. Hver Excellence-tablet afslører unikke smage, fra den afbalancerede fylde af 70 % kakao til den ultimative intensitet af 100 % kakao. Minimumsindholdet af kakao er reguleret af fødevarelovgivningen, og mørk chokolade kræver et minimumsindhold af kakao på 35 % for at kunne klassificeres som mørk chokolade, hvor mælk kræver minimum 25 % og hvid chokolade 20 % kakaotørstof. Der er noget for enhver chokoladeelsker i Lindt-serien.

OPBEVARING AF LINDT CHOKOLADE

Hvad kan der ske, hvis chokolade ikke opbevares rigtigt?

Lindt-chokolader er meget følsomme over for enhver overdreven tilstand, uanset om den er for varm eller for kold. Chokolade kan blive negativt påvirket, hvis de udsættes for ugunstige forhold efter fremstilling, hvilket resulterer i blomstring/bloom. Bloom er en grålig belægning på overfladen af chokolade og er mere synlig på mørk chokolade. Der er to slags opblomstring, fedtopblomstring, som er forårsaget af fedtmigrering og sukkeropblomstring forårsaget af fugt. Begge disse typer blomstrer sker under forkert opbevaring af chokolade. Chokolade bør ideelt set opbevares ved omkring 14° til 20°C, og den relative luftfugtighed bør ikke overstige 65%. Vi udviser stor omhu i håndteringen af vores produkter i vores eget distributionssystem, men når først produktet forlader vores pleje, har vi kun lidt kontrol over ting som opbevaringsbetingelserne, for eksempel temperaturen og fugtigheden, chokoladen opbevares i.

Hvad er de grå striber, der kan forekomme på chokolade? / Hvad er fat bloom? / Hvad er varmepåvirket chokolade?

Fedtopblomstring genkendes som en grålig-hvid glans på overfladen og udløses overvejende af udsættelse af chokolade for høje temperaturer i længere perioder. Den optimale temperatur for opbevaring af chokolade er mellem 14-16°C. Hvis chokoladen udsættes for høje temperaturer, får kakaosmørrets sarte og lave smeltepunkt det til at smelte og stige til overfladen og derefter størkne igen, hvor det sætter sig som grå striber, som vi omtaler som fedtblomstring. Selvom det er visuelt uønsket, er produkter stadig spiselige, men smagen og teksturen er kompromitteret. Den er helt fin at bruge til bagning. Se 'Hvordan opbevarer jeg bedst chokolade' for at sikre, at chokoladen forbliver i den bedste stand.

Hvad er sukkerblomstring på chokolade?

Sukkeropblomstring ligner fedtopblomstring. Chokoladen kan udvikle sukkeropblomstring, når den udsættes for fugt, der overstiger 68%. Selvom sukkeropblomstring oftest er resultatet af for fugtig opbevaring, kan det også ske, når det har været opbevaret i en relativt kølig temperatur, såsom i køleskabet, og derefter flyttet for hurtigt til meget varmere miljøer, såsom stuetemperatur. Dette skaber kondens, fugten samler sig på overfladen af ​​chokoladen og opløser noget af sukkeret. Vanddampen fordamper, sukkerkrystallerne forbliver på overfladen, hvilket giver premium-chokoladen en kedelig, grå-hvid farve og en kornet smag. Selvom det er visuelt kedeligt, er produktet stadig spiseligt. Se "Sådan opbevarer du bedst chokolade" for at sikre, at chokoladen forbliver i den bedste stand.

Hvordan opbevarer jeg bedst min chokolade?

Opbevar din chokolade tæt indpakket og væk fra stærke lugte på et køligt, mørkt og tørt sted ved en temperatur mellem 14° og 20° Celsius og 40 – 65 % RH. Hvis de opbevares under ordentlige forhold, vil vores produkter bevare deres friskhed i mange måneder.

Kan jeg opbevare Lindt Chokolade i køleskabet?

Den optimale temperatur for chokolade at opbevare ved er mellem 14-16°C. Køleskabe er miljøer med meget høj luftfugtighed, som ikke er egnet til chokolade på grund af den høje fugtighed, som kan resultere i sukkeropblomstring. Når du gør det, er det bedst at lægge chokoladen i en lufttæt beholder eller dobbelt indpakning i plastik og placere i den nederste del af køleskabet. Bring chokoladen langsomt til stuetemperatur før udpakning, flere timer før indtagelse.

Hvad er holdbarheden for Lindt Chocolate-produkter?

Se venligst "Bedst før"-datoen trykt på emballagen. "Bedst før"-datoen på vores chokoladeprodukter er et kvalitetsværktøj. Det sikrer, at kvaliteten af et produkt, der forbruges ved slutningen af holdbarheden, stadig lever op til Lindts kvalitetsforventning, når det opbevares under de rigtige forhold. Best Before dating er designet som en forbrugervenlig metode til at hjælpe kunden med at forstå varens friskhed. Lindt-produkter har typisk en holdbarhed på 9-12 måneder, og nogle produkter med højt kakaoindhold kan have en holdbarhed på op til 15 eller 18 måneder, dog kan vi ikke garantere en sidste salgsdato på vores produkter, der er længere end 3 måneder.

INFORMATION OG ANDRE SPØRGSMÅL

Forespørgsel om smagsprøver

Desværre, på grund af det overvældende antal anmodninger om smagsprøver, er Lindt & Sprüngli Nordic ikke i stand til at opfylde gratis prøveanmodninger. Besøg dog en lokal Lindt Chokoladebutik for at prøve en trøffelsmag og for information om kampagner eller særlige tilbud. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, besøg venligst nyhedsbrevssektionen nederst til højre på vores hjemmeside. Lindt Danmark Hemsida

Jobmuligheder

Vi har en række jobmuligheder, der giver dynamiske individer mulighed for at arbejde i et professionelt miljø og realisere deres karrierevækstpotentiale. Besøg venligst "Arbejd for Lindt"-siden for information om beskæftigelsesmuligheder og ansøgningsprocessen for at starte din karriere hos Lindt og Sprüngli. For mere information besøg vores virksomhedskarriereside. virksomhedskarriereside.

Fabriksrundvisninger

På grund af virksomhedens politikker og af hensyn til produktionen tilbyder vi desværre ingen fabriksture til offentligheden.

Projektopgaver til uddannelse

Al tilgængelig information relateret til Lindt & Sprüngli kan findes i afsnittet Om Lindt på hjemmesiden. Desværre kan vi ikke tilbyde prøver eller reklamemateriale. på vår hemsida. Tyvärr, kan vi inte erbjuda varuprover eller reklammaterial.

Vores butikker

For kontaktoplysninger og åbningstider for vores butikker, besøg venligst siden "Vores butikker".

Hvordan kan jeg klage?

Vi er kede af at høre, at du er skuffet over et af vores produkter. For at vores forbrugerserviceteam kan tage sig af dig, bedes du kontakte os via kontaktformularen , så vil vi undersøge sagen og svare så hurtigt som muligt.