Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Historien bag Lindt GOLD BUNNY

Klædt i guld og med rødt bånd og klokke om halsen var GOLD BUNNY skabt af en far til en datter.


Oplev historien bag Lindt GOLD BUNNY

Det hele startede med en lille pige og en kanin...

Det siges, at det var en ung datter af en af ​​Lindts chokolademestre, der lige i tide til påske så en kanin, mens familien var til traditionel påskefrokost. Hun spurgte glad, om hun måtte gå ud og lege med kaninen, som hun fik lov til, men lige da hun var på vej ud af døren, forsvandt kaninen hurtigt mellem buskene.

Herefter var hun knust i flere dage, og efter meget overvejelse fandt hendes far ud af, hvordan han kunne muntre hende op. Han havde den geniale idé at skabe en kanin, der altid ville være tæt på og være som en lille ven for datteren.

Sådan blev Lindt GOLD BUNNY til. Hvert år derefter glædede datteren sig til at lede efter sin lille GOLD BUNNY i haven. Med sin lille guldfrakke og klokke i rødt bånd skinner Lindts GOLD BUNNY - et forårstegn, der spreder glæde ved hver påskefejring.

A young girl with the Lindt GOLD BUNNY.
Melted chocolate GOLD BUNNY.

1952: Tidlige påsketraditioner

Lindts første GOLD BUNNY blev skabt i 1952. Takket være Rodolphe Lindt og hans conching-maskine kunne chokolade smeltes, indtil den var glat nok til at danne chokoladefigurer, såsom den silkebløde og uimodståelige chokoladekanin. Kærligt pakket ind i det ikoniske guldfolie og omhyggeligt bundet sammen med den røde snor med klokker, blev chokoladekaninerne øjeblikkeligt populære i Tyskland, og krydsede efter et stykke tid grænsen til Schweiz og Østrig og senere videre for at charmere hele verden.

1990'erne: Chokoladekaninen hopper over landegrænser

I 1994, kun fire årtier senere, var Lindt GOLD BUNNY til salg i Schweiz og Østrig. I 1996 begyndte GOLD BUNNY at rejse over havet til Storbritannien og USA. I 1997 kom GOLD BUNNY til Australien.

GOLD BUNNY in an Easter basket.
GOLD BUNNY on a bed of flowers.

Det 21. århundrede: Nyt århundrede og nye rejser

Lindt GOLD BUNNY kom til Sydamerika i påsken 2002 og sprang derefter videre til Rusland og Hong Kong i 2004. Derefter hoppede den videre til Mellemøsten, hvor GOLD BUNNY ankom i 2007. I dag produceres der omkring 150 millioner Lindt GOLD BUNNIES hvert år i over 50 lande verden over. Hvis du skulle stille alle de GOLD BUNNIES der produceres hvert år, på rad og række, fra næse til hale, ville de strække sig fra hovedkvarteret i Kilchberg, Schweiz til San Diego, Californien – det er 9.800 kilometer!

Lavet med kærlighed

Hos Lindt er alle kreationer lavet med kærlighed, passion og omsorg. Fra start til slut tager hver GOLD BUNNY en time at skabe. Efter at vores fine chokolade er spredt på formene, lader vi vores kaniner køle af ved den optimale temperatur for at opnå sin perfekte glans. Hver kanin pakkes derefter omhyggeligt ind i guldfolie og poleres med handsker af en chokolademester. Sidst men ikke mindst bindes det røde bånd med klokke rundt om hver Lindt GOLD BUNNY.

Lindt Master chocolatier finishing a GOLD BUNNY.

Se hvordan du laver Lindt GOLD BUNNY

Se bag om kulisserne på fremstillingen af ​​Lindt GOLD BUNNY og opdag hemmelighederne bag den uimodståelige kanin. Se, hvor dygtigt den er udformet og klædt i sit ikoniske guldfolie. Uanset om det er en 100g eller 1kg GOLD BUNNY, er alle skabt med stolthed og passion.

Basket of chocolate eggs and GOLD BUNNIES.

Til enhver lejlighed

Vores guldkaniner fås i seks størrelser: 10g, 50g, 100g, 200g, 500g og 1 kg. De mindste egner sig til duge og påskekurve, mens de større er rigtige hits. Fun fact: vores 1 kg LINDT GOLD BUNNY er pakket ind og poleret helt i hånden og derefter afsluttet med en smuk rød sløjfe.

Til alle typer chokoladeelskere

Siden den originale GOLD BUNNY i mælkechokolade var så stor en succes, har Lindts chokolademestre udviklet flere smagsvarianter at vælge imellem: mørk, hvid og hasselnøddechokolade. Hver smag har fået sin egen farve på båndet: hvid for sød, hvid chokolade, brun for mørk chokolade og grøn for hasselnøddechokolade.

Collection of dark, milk, hazelnut and white chocolate GOLD BUNNIES.
Two GOLD BUNNIES with leopard print.

Påsketraditioner i dag

I dag genkender man GOLD BUNNY over hele verden. GOLD BUNNY har gennemgået forskellige epoker med stil og forblev som den tidløse original fra 1952. Nogle gange er det dog rart at få en forandring. I 2015 udgav vi, udover vores klassiske GOLD BUNNY, en specialudgave af GOLD BUNNY pakket ind i leopard- og zebramønstret folie. Vi har også lavet en specialudgave med blomstermønstre. Lindts chokolademestre leder konstant efter nye måder at overraske på. Hvad tror du, de vil skabe næste gang?