Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Historen om LINDOR

Fra en chokoladebar til en julespecialitet til en favorit over hele verden: Opdag, hvordan vores chokolade tog verden med storm.

1949: En lykkelig begyndelse

Kort efter Anden Verdenskrig fik vores Lindt chokolademestre til opgave at opfinde en lækker ny måde at forkæle vores kunder på. Det ville være noget nyt og helt anderledes end hvordan chokolade allerede smagte dengang. Efter en lang og kreativ fase blev LINDOR-opskriften endelig opfundet i 1949. Denne nye opskrift fik chokoladen til at smage som flydende guld. Det kommer måske ikke som en overraskelse, at navnet LINDOR faktisk kombinerer det franske ord for guld ('or') med Lindt.

Early LINDOR box with a trumpet.
Early LINDOR box.

1949: Bull's-eye

Den første LINDOR bar blev opfundet i efteråret 1949.

1962: En signaturpakke

I 1962 introducerede vi vores unikke lace mønster på forsiden af ​​LINDORs emballage. Mønsteret var inspireret af den berømte St. Gallen lace, der giver en følelse af luksus, ekspertise og raffinement, mens det er tro mod den schweiziske arv. Det er forblevet et kendetegn selv i dag og viser visuelt vores løfte om at opretholde den højeste kvalitet i alt, hvad vi skaber.

Til særlige sæsonbestemte lejligheder tilføjer vi et ekstra "touch" til dette ikoniske design - hold øje med stjernerne, der pryder vores juleindpakning eller de små hjerter, du finder under Valentinsdag.

St. Gallen lace patterned box.
LINDOR Christmas decorations.

1969: Og pludselig, en jul...

Som sæsonbeton i 1969 - næsten 20 år efter opskriften blev opfundet - begyndte vi at sælge vores berømte LINDOR chokolade som runde trøfler i røde indpakninger for at ligne julebrownies. Takket være den nye opskrift var vores chokolade god nok til at fylde forme og tørre hurtigt, hvilket gjorde, at vi kunne fylde de fine chokoladeskaller med glatte, smeltende chokolade.

Lindor trøfler blev hurtigt en favorit! Kunderne følte, at julen var kommet tidligt i ugerne op til juledag. Men da festlighederne var forbi, forsvandt trøflerne sporløst. Overrasket begyndte kunderne at spørge: Hvor var de blevet af? LINDOR trøflerne var så hårdt savnet, at vi kort efter at have taget dem ned fra hylderne gjorde dem til en fast del af vores chokoladesortiment. De blev hurtigt en Lindt vare og et globalt chokoladefænomen.

Med sin afrundede form, signaturrøde indpakning, glatte hårde ydre skal og cremet fyld er LINDOR trøfflen en øjeblikkeligt genkendelig forkælelse, som er elsket over hele verden. Efterlignere har forsøgt (og mislykkedes) at genskabe disse ikoniske chokolader, men vi beskytter vores hemmelige opskrift meget omhyggeligt. I dag producerer Lindt over en milliard LINDOR trøfler i næsten 100 forskellige lande.

1984: Introduktion af friske smage

I 1984 diversificerede Lindt Lindors Praline -serie til at omfatte Lindor Dark - en delikat mørk chokoladepralin med en sød og lidt bitter, cremet fyldning. Dette blev snart efterfulgt af Lindor White i 1985 og Lindor Hazelnut i 1994. Disse tre varianter er siden blevet Lnidor -klassikere sammen med vores mest populære skabelse: Lindor Milk.

Lindt's chokolademester er altid på udkig efter nye måder at overgå chokoladeelskere på. Ikke kun holder de styr på tendenser, der er specifikke for forskellige regioner og sæsoner, de har også den specielle smagsforståelse for at producere de forskellige chokoladekreationer.

Alle vores kreationer er lavet med kunden i tankerne. Derfor varierer vores Lindor -chokolader fra land til land og fra sæson til sæson. I USA har vi for eksempel set, at vores Peanut Dark -Filled Chocolates har mødt stor entusiasme, mens Peppermint Lindor glæder kunder over hele verden over hver jul. Faktisk har hver sæson sine egne lækkerier.

Om foråret er Lindor Stracciatella (også kendt som "cookies og fløde" i nogle lande) i centrum, mens efteråret er kendt for vores chokolade med en sprød hasselnødfyldning, og om vinteren frigiver vi Lindor -varianter med varm tone af fine krydderier, såsom kanel og koriander. På trods af dette er den klassiske Lindor Milk stadig det mest populære valg over hele verden og tegner sig for mere end 50% af Lindors samlede årlige salg. Det er ikke svært at forstå, hvorfor Lnidor -mælk også er kendt "The Queen of the Chocolate".

A collection of LINDOR flavours.
Lindt Master Chocolatier with customers.

2009: Vi vil have dit input

Vi modtager mange breve fra vores kunder hver dag - fra takkebreve til inspirerende ideer til nye kreationer, og vi læser hver enkelt omhyggeligt.

Lindts chokolademestre tager altid højde for disse ideer og forsøger konstant at finde nye måder at overraske vores kunder på. Det var sådan, vi kom til at lave vores LINDOR praline i størrelse XXL i Italien.

For at forbedre samarbejdet under produktionen endnu mere, organiserede Lindt den første LINDOR festival i Schweiz i 2009. Disse festivaler giver vores Lindt chokolademestre mulighed for at lære vores kunder endnu bedre at kende samt lære om deres smagspræferencer.

Alle kan lide LINDOR pralinerne på deres egen måde. Der er virkelig begejstrede LINDOR fans, som med glæde putter hele pralinen i munden på én gang. Så er der selvfølgelig også LINDOR elskere, der tager sig tid til langsomt og forsigtigt at nyde hver praline og lade dens aroma gradvist udvikle sig, mens chokoladen smelter på tungen. Så er der også dem, der bider halvdelen af ​​pralinen af ​​og slikker det glatte smeltefyld ud.

Hvilken type er du? Fortæl! Vi vil gerne høre, hvad vores kunder synes, for uden jer ville vi ikke være, hvor vi er i dag.

Så fra alle os på Lindt vil vi gerne sige tak for at gøre vores rejse mulig.