Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Privacy notice

PRIVATLIVSPOLITIK

LINDT & SPRÜNGLI PRIVATLIVSPOLITIK

Vi er glade for, at du handler hos Lindt & Sprüngli (»Lindt«). Vi håber, at du er tilfreds med vores produkter og tjenester, og at du har en positiv oplevelse i webshoppen samt på vores hjemmeside, mobileapp, og social media sider (i det følgende benævnt »Hjemmesiderne«).

Hos Lindt tager vi behandlingen af dine personoplysninger meget alvorligt. Formålet med denne privatlivspolitik er at kortlægge på klar og overskuelig vis, hvordan vi håndterer dine personoplysninger når du besøger vores hjemmesider, »offline programs«, butikker eller deltager i vores festlige begivenheder.

Lindts hovedprincipper inkluderer beskyttelsen af dine personoplysninger. Vi ønsker at tilbyde en service som er skræddersyet til dine specifikke behov. Nedenstående er en beskrivelse af hvordan Lindt behandler dine personoplysninger.


1 Hvornår gælder denne privatlivspolitik?  

 

Ved at bruge vores hjemmesider, afgiver dine personoplysninger til Lindt og giver du samtidig dit samtykke til, at dine personoplysninger kan behandles af os. Såfremt du ikke kan acceptere vores politik på dette område, beder vi dig venligst om at forlade vores Hjemmesider. Lindt forbeholder sig ret til at ændre denne privatlivspolitik til enhver tid.

Derfor må du sørge for, at du regelmæssigt tjekker om ændringer af denne privatlivspolitik. Eventuelle materiale ændringer af denne privatlivspolitik meddeles ved offentliggørelse på vores hjemmeside med tilstrækkeligt varsel hvad væsentlige ændringer angår


2. Hvordan afgiver du samtykke?  

 

Lindt kan indsamle, bruge eller dele dine personoplysninger kun i overensstemmelse med gældende regler og lovgivning. Dine personoplysninger vil behandles i overensstemmelse med GDPR forudsat at:

  • Du har afgivet dit samtykke til behandlingen af dine data (art. 6, § 1, a);  
  • Behandlingen er nødvendigt for at fuldføre en aftale eller en anmodning fra dig (art. 6, § 1, b);
  • Behandlingen er nødvendigt for at sikre overholdelse af gældende lovgivning (art. 6, § 1, c); eller når
  • Det er påkrævet til formål, der vedrører vores eller en tredjeparts legitime interesser (art. 6, § 1, f).

Hvis behandling kræver afgivelse af samtykke til formål der ikke er anført i denne privatlivspolitik, vil du blive oplyst om de(t) specifikke formål for behandling af dine personoplysninger. I så fald er du ikke forpligtet til at afgive dit samtykke. Såfremt du nægter at give din accept, kunne din adgang til nogle aktiviteter blive begrænset. Når en behandling er baseret på dit samtykke, kan du til enhver tid tilbagekalde dit samtykke med fremadrettet virkning.  


3. Hvordan indsamler Lindt personoplysninger? 

 

3.1 Persondata 

Denne privatlivspolitik gælder for alle personlige samt forretningsmæssige data som Lindt indsamler om fysiske eller juridiske personer f.eks. på dets Hjemmesider, webshop, mobile apper, sociale netværker, eller i løbet af begivenhederne eller de forbrugerengagement events det arrangerer. I nogle tilfælde indsamler Lindt personlige samt forretningsmæssige data om de fysiske eller juridiske personer som handler med det gennem tredjeparter. 

3.2 Datatyper som indsamles 

Lindt behandler kun personoplysninger, der er nødvendige til et eller flere specifikke formål. Lindt indsamler personoplysninger på følgende vis:  

 
Persondata du deler direkte med os

Vi indsamler persondata når du anmoder os om oplysninger, køber vores produkter, tilmelder dig til en kundekonkurrence eller bruger en af vores apper. Inden du giver samtykke, sørger vi for at oplyse dig om, hvilke slags data kræves og hvilke slags data kan gives frivilligt. Persondatatyperne som skal indsamles, inkluderer blandt andet følgende personoplysninger:  

  • Personlige kontaktoplysninger såsom dit navn, din adresse, din e-mail, dit telefonnummer, dit profilfoto og dine demografiske oplysninger inklusive din alder, dit køn, din lokalitet og oplysninger om din husstand.
  • Loginoplysningerne hvis du opretter konto med os eller indsender dine personlige informationer ved at udfylde et spørgeskema. I al fald indsamler vi data om dit navn, din e-mail, din login-id, dit brugernavn, din adgangskode og sikkerhedsspørgsmål.
  • Betalingsinformationer såsom dit navn, dit kreditkortnummer og dets udløbsdato eller din fakturaadresse når du handler hos os.
  • Brugergenererede indhold inklusive på nogen måde fotoene, videoerne og de personlige historier som du skaber eller deler ved overførsel på vores hjemmesider.
  • Beskæftigelse oplysninger såsom dit CV eller referencer når du søger stilling hos os.
  • Lokaliseringsoplysninger hvis du tillader deling af din lokalitet for at finde din nærmeste Lindt Chokolade butik.  

Oplysninger som indsamles automatisk ved at bruge vores hjemmesider

  • Vi anvender cookies og andre sporingsteknologier på din enhed som indsamler nogle former for oplysninger om dig når du bruger vores hjemmesider eller apper såsom din IP-adresse, gennemsynspræferencer og historik såvel oplysninger om din navigation erfaring (dvs. hvor længe du bruger vores hjemmesider eller apper). Læs mere om vores Cookie-politik .
  • Vi indsamler persondata som genereres gennem sociale tredjepartsnetværker når du bruger Facebook-synes-godt-om-funktionen,
    Twitter-følgefunktionen eller YouTube-funktionerne ved hjælp af såkaldte »sociale mediers-plugins«. Dataindsamlingen af Lindt ved hjælp af plugins har for formål at give dig mulighed for at dele vores indhold på dine sociale mediesider. Læs mere om hvordan dine data behandles af Facebook, Twitter eller YouTube for a beskytte dit privatliv inklusive dine oplysninger, dine rettigheder og deres indstillinger valgmulighederne i deres privatlivspolitikker på deres respektive hjemmesider.
  • Hvis du ikke vil at Lindt eller sociale tredjepartsnetværker forbinder oplysningerne som de har indsamlet til din profil, skal du logge ud af deres respektive websider før du besøger vores Hjemmesider.

4. Om børns persondata 

De fleste af vores hjemmesider er designeret og beregnet til at blive brugt af vokser. I tilfældet en af vores hjemmesider tilbyder indhold som er hensigtsmæssigt til et ungt publikum, indhenter vi deres forældres eller værgers samtykke inden vi indsamler deres persondata hvor vi mener at det er fornødent eller når det kræves af gældende lovgivning eller regler. Vær opmærksom på at myndighedsalder varierer fra land til land. Hvis vi konstaterer at børns persondata er blevet sendt til os, vil de slettes fra vores database. Barnets forældre (eller værge) kan kontakte os og anmode om sletningen af de data eller afmelding. Vores kontaktoplysninger kan findes nederst i denne privatlivspolitik. Til dette formål beder vi kanhænde om en kopi af et legitimationsdokument som bekræfter forholdet mellem barnet og forælderen eller værgen.

Bemærk venligst, at Lindt følger gældende love og regler vedrørende markedsføring, der er rettet mod eller påvirker børn.


5. Hvorfor indsamler og bruger vi dine persondata? 

 

Lindt indsamler og bruger persondata til en række formål. Du kan indvende mod vores håndtering af dine personlige oplysninger når som helst. Dine data indsamles til at:  

  • Give dig mulighed for at oprette og få adgang til din brugerkonto inklusive hvert loyalitetsprogram, det er tilknyttet din konto. I så fald behandler vi dine data for udførelsen af en kontrakt eller anmodning.
  • Behandle og afsende dine ordrer. Derfor behandler vi dine data for udførelsen af en kontrakt eller anmodning.
  • Udvikle forbrugerengagement og give dig en skræddersyet kundeservice såsom til at:  
    • Sende dig informationer, produkter eller vareprøver som du har anmodet om. I så fald behandler vi dine data på baggrund af dit samtykke.
    • Få dig at være endnu mere aktivt engageret med vores produkter eller tjenester f.eks. ved at offentliggøre dit indhold, f.eks. et av dine Instagram- eller Facebook billeder, eller en af dine anmeldelser af vores produkter. I så fald behandler vi dine data på grundlag af dit samtykke.
  • Kontakte dig mht. dine spørgsmål, kommentarer eller klager pr. e-mail, brev eller telefon. I så fald behandler vi dine persondata, inklusive – hvor der er mulighed – særlige kategorier af personoplysninger du afgav med forudgående samtykke for at behandle din specifikke anmodning.
  • Afregne konkurrencer eller kampagner du har tilmeldt dig til, eller loyalitetsprogrammer der er tilknyttet dig såsom til at:
    • Administrere konkurrencer eller salgskampagner. I så fald behandler vi dine data for udførelsen af en kontrakt.
    • Offentliggøre vindernes detaljerne på baggrund af deres samtykke (hvor påkrævet), især for at overholde et lovkrav eller når det er i vores berettigede interesse at gøre det, som er defineret i de officielle bestemmelser eller oplysninger som er slået op sammen med hver konkurrence eller salgskampagne.
    • Give dig adgang til vort loyalitetsprogram og give dig mulighed for at interagere med os inde programmet. I så fald behandler vi dine data på grundlag af dit samtykke, hvor påkrævet, samt til at udføre loyalitetsprogrammet.  
  • Kontakte dig med henblik på markedsføring, inklusive direkte markedsføring og indirekte markedsføring ved hjælp af de sociale funktioner inden for sociale netværker, f.eks, synes-godt-om-, delings-, og kommentarfuntionen på Facebook. I så fald skal du samtykke til behandlingen af dine data så kan vi:
    • Sende dig nyhedsbrev hvis du har tilmeldt dig til vores service.
    • Anbefale varer eller tjenester vi tror du vil kunne lide.
    • Give dig mulighed for at deltage i konkurrencer og salgskampagner.
    • Kontakte dig via SMS hvis du har tilmeldt dig til sådanne servicer. Skulle beskeden afsendes af en samarbejdspartner, meddeler vi deres navn til dig.
  • Forbedre vores Hjemmesider og/eller at kombinere dine data med oplysninger vi får af andre, for at hjælpe med at forstå dine behov og tilbyde dig en bedre service, inklusive tilpasning af vores hjemmesider og produkter, for at vise dig interessebaseret annoncering. I så fald har vi en berettiget interesse for at behandle dine data til formål at:
    • Vurdere brugen af vores Hjemmesider. Derfor indsamler vi oplysninger f.eks. om konto login data, computerbrug og/eller tidligere brug af vores websted.
    • Vurdere brugen af vores hjemmesider med sporingsværktøjer baseret på brugernes samtykke, eller vores berettiget interesse. Læs mere om vores Cookie-politik .
    • Forbedre vores produkter eller servicer ved brug af demografiske oplysninger, forbrugers-profilering og forbrugernes feedback. I så fald behandler vi dine data baseret på dit samtykke.
    • Vurdere effektiviteten af vores markedsføring og salgskampagner ved hjælp af cookies eller sporingsteknologier baseret på dit samtykke eller vores berettiget interesse.
    • Tilpasse din oplevelse på vort websted på baggrund af målrettet reklamemarkedsføring. I så fald behandler vi dine data baseret på dit samtykke. Læs mere om vores Cookie-politik . 
  • Give dig adgang til sociale funktioner på gruppefora, vort henvis-en-ven-program eller netværksfunktioner ligesom Facebook Connect. I så fald behandler vi dine data baseret på dit samtykke.
  • Behandle din ansøgning om stilling hos os og ganske vist til at bestemme om du kunne passe til andre ledige stillinger hos os. I så fald behandler vi dine data for udførelsen af en kontrakt eller anmodning, eller baseret på dit samtykke (hvor påkrævet).  
  • Til intern forvaltning, sikkerhed og sagsbehandling. Vi har en berettiget interesse i at behandle dine data for at: 
    • Opretholde den daglige drift, vedligehold og sikkerhed af Lindts Hjemmesider.
    • Gennemføre befolkningsmæssige undersøgelser eller revisioner.
    • Kontakte dig om forbrugerundersøgelser.
    • Håndtere risici og tvister og administrere vores registrer.  
  • Overholde juridiske og lovmæssige bestemmelser. I så fald behandler vi dine data i det omfang det er nødvendigt for overholdelsen af de juridiske og lovmæssige bestemmelser som forpligter os.  

6. Hvorfor videregiver vi dine persondata med tredjeparter?  

Lindt videregiver ikke dine persondata til tredjeparter til direkte markedsføringsformål medmindre du har udtrykkeligt givet dit samtykke til en videre brug af dine data. Dine persondata overføres til følgende kategorier af modtagere:

  • Vores datterselskaber samt alle selskaber tilknyttet Lindt & Sprüngli-virksomhedsgruppen.
  • Handelspartnere såsom varemærkelicenshavere eller medarrangører af salgskampagner.
  • Alle serviceudbydere som leverer ydelser på Lindts vegne.
  • Alle relevante myndigheder af juridiske årsager samt potentielle aftagere for at udføre en bestemt transaktion.

Læs mere om kategorierne af modtagere for dine data:

  • Datterselskaber, koncernselskaber og varemærkelicenshavere inkluderer selskaber som:
    • modtager en anmodning som skal overføres til et andet for svar, der er berettiget til at svare.
    • videresender en ansøgning om stilling som skal i stedet stilles til et andet.
    • overfører en brugerkonto som blev oprettet på deres hjemmeside til et andet på dit forlangende.

  • Handelspartnere inkluderer:
    • Enhederne der deltager i fælles salgskampagner eller loyalitetsprogrammer, der ønsker at fremsende oplysninger til dig hvis du har givet samtykke dertil. Begge Lindt og dets partner kan være fælles dataansvarlige. Partnerens privatlivspolitik gælder for dens behandling af dine personoplysninger.
    • På dit forlangende, og forudsat vi ikke er forpligtet til at holde dem ved loven, slettes dine data fra, eller bliver de anonymiseret på, vores Hjemmesider. Du bør dog bemærke at, dine personoplysninger kan stadigvæk være til rådighed i partnerens databanker inden for vi modtager din anmodning.
  • Serviceudbydere inkluderer: 
    • Markedsføring-, medie- og reklamevirksomheder som leverer og analyserer vores kampagner.
    • Post- og logistikvirksomheder som afleverer et produkt du har bestilt.
    • Enheder som behandler dine data ved Lindt & Sprünglis instruks såsom rekrutteringsbureauer, værts- eller sikkerhedsudbydere.
    • Webanalyseværktøj-udbydere.
  • Myndigheder inkluderer statslige eller retshåndhævende myndigheder, der pålægger os at udlevere dine oplysninger efter gældende lovgivning.
  • Potentielle aftagere inkluderer enhederne, at Lindt overdrager hele eller en del af sin forretning eller mærke/brand til, eller der er tilknyttet Lindt ved fusion, ændring af kontrol, eller afvikling.

Ovennævnte foretagender vil behandle dine data som selvstændige dataansvarlige ifølge gældende lovgivning eller som databehandlingsansvarlige. Vi forlanger at sådanne tredjeparter, som er sandsynligvis ikke hjemmehørende i landet hvorfra du besøgte vores hjemmeside, overholder alle relevante databeskyttelseslove og sikkerheds bestemmelser iht. dine data. Sådanne tredjeparter er forpligtet til at beskytte dine dataoplysninger i samme omfang som vi gør. Såfremt databeskyttelsesniveauet i et land overholder ikke de schweiziske eller EU databeskyttelseslove, sikrer vi kontraktmæssigt, at beskyttelsen af dine personoplysninger vil holdes til samme standarder som i Schweiz og det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) på alle gange.

Læs mere om behandlingen af dine data i USA

'Flere tredjeparts tjenesteudbydere er hjemmehørende i USA. Vi henviser brugere som er bosat eller baseret i Schweiz/EØS til, at USA har vedtaget kontrolforanstaltninger som tillader i almindeligt, opbevaringen af personoplysninger, der vedrører alle personer hvis oplysninger bliver overført fra Schweiz/EØS til USA. Det sker for alle uden skelnen, begrænsning eller undtagelse på grundlag af det tilstræbte mål. Der finder ikke noget objektivt kriterium. Derfor er det umuligt at begrænse de amerikanske myndigheders adgang til dine data samt deres behandling af dine data til særlige og strengt begrænset formål om nødvendigt.

I så fald findes der ikke nogen retshåndhævelsesmidler i USA for de Schweiz/EØS-boende som er berørte af sådan foranstaltning og ønsker at få adgang til deres data til at få dem rettet eller slettet. Ligeså har de vedrørende ingen effektiv retsbeskyttelse imod de amerikanske myndigheder almindelig adgang til deres data. Vi henviser de vedrørende udtrykkeligt til denne retsstilling og faktisk situation så kan de træffe en begrundet beslutning om, at de vil samtykke til, eller afvise brugen af deres data.
For de brugere bosiddende i EU, bemærk at, ifølge EU-lovgivning, har USA ikke tilstrækkelige høje databeskyttelsesniveauer grundet kravene der er skitseret ovenfor. Derfor, såfremt datamodtagerene, der er benævnt i denne privatlivspolitik, er hjemmehørende i USA (f.eks., Google, Facebook, Twitter), forpligter vi til at aftale med dem om en effektiv beskyttelse af dine data.

Hvis vi forslår »sociale plug-ins« eller hvis du knytter din konto med os til dine konti på tredjeparts-platforme såsom Facebook, kan vi indsamle og behandle dine kontorelaterede oplysninger. Hvis du forbinder Facebook til din konto med os, bruger vi dine data og gemmer vi din identitet, e-mail, lokalitet, liste over venner og dit profilbillede for at oprette forbindelse og levere bestemte funktioner på vores hjemmesider. Indsamling af dine personoplysninger af tredjeparts-platforme reguleres af deres egne privatlivspolitikker og dine indstillinger på deres platforme. Læs mere om deres privatlivspolitik på deres respektive hjemmesider.  


7. Hvor længe og hvordan gemmer og sikrer vi dine data?  


Lindt indfører passende og rimelige tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at beskytte personoplysninger mod bl.a. utilsigtet ulovlig destruktion, utilsigtet bortkomst ændring eller uautoriseret videregivelse brug eller adgang.

Personoplysninger vil ikke blive solgt, delt eller på anden vis videregivet eller overført til tredjeparter end hvad der fremgår af denne privatlivspolitik.

Vi gemmer kun dine personlige data så længe som nødvendigt til de formål der er beskrevet ovenfor såsom til at sende vores nyhedsbrev eller andre marketingsbeskeder til dig, besvare dine spørgsmål, løse dine tvister eller levere nye eller forbedrede tjenesteydelser, eller af lovgivning. Vi er pålagt efter lovgivning at skulle gemme dine data så længe det med rimelighed er nødvendigt selvom du ophører med at bruge vores tjenester. Efter udløbet af en bestemt periode fastsat ved loven, sletter vi dine oplysninger på en sikker måde, hvis der ikke er retlige forpligtelser til at opbevare oplysningerne i en længere periode.

I særdeleshed gemmer vi kun personoplysninger så længe som nødvendigt til at:

  1. Udføre serviceydelser som du bad om eller som du har givet din accept til, i det omfang der er angivet ovenfor.
  2. Bruge sporings-, markedsførings- eller analysetjenester inden for vores berettiget interesse.

I almindelighed gælder de følgende forældelsesfrister mht. opbevaring af data for kategorierne af persondata som er sammenfattet herunder:

  1. Persondata vedrørende brugerkonto oplysninger: i højst 3 måneder efter, at brugeren har slettet sin konto. Herefter opbevarer Lindt kun de data som er nødvendige for at overholde lov- eller skattemæssige krav.
  2. Persondata vedrørende købsordrer: for den periode der er fastsat i gældende lovgivning.
  3. Persondata vedrørende onlinejobansøgninger: så længe det med rimelighed er nødvendigt for din jobansøgning, under hensyntagen vores behov for at besvare forespørgsler eller løse problemer samt til at overholde lovkrav efter gældende lov. Med din tilladelse kan vi opbevare dine data i en længere periode f.eks. for at vi kan kontakte dig om nye hensigtsmæssige stillinger i fremtiden.
  4. Persondata vedrørende markedsføringsformål: indtil at brugeren tilbagekalder sit samtykke eller gør indsigelse mod behandlingen af sine personoplysninger til markedsføringsformål.
  5. Personoplysningerne af brugere der deltager i Lindt & Sprünglis konkurrencer: for den periode der er fastsat i gældende lovgivning.
  6. Personoplysningerne af brugere der anmoder om oplysninger eller henvender sig, eller videresender tvist eller spørgsmål til Lindt & Sprüngli: indtil den endelig behandling af brugerens spørgsmål/tvist. Brugerens personoplysninger opbevarer sidenhen af Lindt & Sprüngli til at forfølge sin berettiget interesse (f.eks. for vores ret til forsvar i tilfælde af tvist eller henvendelse).

Vi indfører passende og rimelige tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at beskytte personoplysningerne vi gemmer mod bl.a. utilsigtet ulovlig destruktion, utilsigtet bortkomst ændring, eller uautoriseret videregivelse brug eller adgang af tredjeparter. Vores sikkerhedstiltag bliver løbende forbedret i overensstemmelse med teknologiske udviklinger.
Vi tager beskyttelsen af vores egne virksomhedsdata alvorligt. Vores stab og de tjenesteudbydere som er antaget hos os er forpligtet på, at opretholde fortrolighed og overholde databeskyttelsesreglerne. Desuden har de kun adgang til personlige oplysninger som er påkrævet for at de kan opfylde deres arbejde 


8. Hvad er dine rettigheder? 

Du kan til enhver tid gør indsigelse mod behandlingen af dine data. Dine rettigheder er som følger:

Retten til at tilgå dine personoplysninger: Du har ret til at få gratis indsigt i, hvilke personoplysninger vi behandler om dig til enhver tid hvis vi behandler disse data, og sikre at de behandles ifølge de gældende databeskyttelsesregler.

Retten til at få berigtiget og ajourført de personoplysninger vi har registreret om dig: Det inkluderer retten til at være informeret om berigtigelsen og ajourføringen af dine data. Lindt kan afvise anmodninger, der enten er urimeligt gentagende eller i situationer, hvor den ønskede handling må anses for værende yderst kompliceret.

Retten til at få slettet de personoplysninger, vi har registreret om dig: Ønsker du at få slettet dine personoplysninger, sletter vi alle oplysninger, som vi ikke efter lovgivning er pålagt at skulle gemme.

Retten til at få begrænset behandlingen af dine personoplysninger: På visse betingelser har du ret til at kræve en indskrænkning af bearbejdelsen af dine personoplysninger.

Retten til dataoverførsel: Under visse forudsætninger har du ret til at anmode gratis om en kopi af de personlige data vi opbevarer om dig i et maskinlæsbart format, og til at transmittere disse oplysninger til en anden dataansvarlig uden hindring fra den dataansvarlige, som personoplysningerne er blevet givet til.

Retten til at indgive en klage til en tilsynsmyndighed: Du har ret til at klage til en tilsynsmyndighed for behandlingen af dine personoplysninger.

Retten til tilbagekaldelse: Du har ret til at tilbagekalde et samtykke der engang er givet i behandlingen af dine data til enhver tid med fremtidig virkning

Du kan udøve dine rettigheder ved at kontakte os her.

I din Lindt-brugerkonto kan du skifte dine tilmeldingsindstillinger og vælge at frakoble dine sociale medieprofiler fra kontoen, eller vælge at opsige dit abonnement på Lindts nyhedsbrev. For at slette cookies skal du dog ændre indstillingerne i din browser. Se mere i vores cookiedeklaration.


9. Kontakt os 

Denne hjemmeside samt alle hjemmesider som er nævnt, i denne privatlivspolitik er drevet af [Lindt & Sprüngli (Nordic) AB – Box 3048, SE-169 03, Solna, Sverige] som dataansvarlig for behandlingen af de forannævnte personoplysninger ifølge gældende lovgivning om databeskyttelse, især den generelle forordning om databeskyttelse (GDPR) efter EU-lovgivning.

Skulle du være bekymret om en mulig interferens med dit privatliv eller misbrug af dine personoplysninger hos os, eller hvis du har nogle spørgsmål eller kommentarer, kan du kontakte os enten via vores online formular eller pr. e-mail. Ellers kan du også tage kontakt pr. post ved at skrive til adressen ovenfor.


© Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli AG 2020