Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

"Det unikke ved Lindt - 1. Den fineste kakao"

Lindt chokolade er ikke hvilken som helst chokolade. Læs videre for at opdage hemmelighederne bag vores chokolade perfektion...

Den fineste kakao

"Bean to Bar"-filosofien sikrer, at vores chokolade altid smager fantastisk. Denne filosofi giver vores Lindt Master Chocolatiers mulighed for omhyggeligt at vælge kakaobønner af højeste kvalitet fra verdens mest berømte kakaoområder. Lindt & Sprüngli brænder for at opbygge en bæredygtig supply chain, og det er også grunden til, at vi grundlagde vores landbrugsprogram.

Vi er stolte over at være en af ​​de få chokoladeproducenter, der har fuld kontrol over hvert trin i produktionsprocessen. Dette betyder, at vi altid ved, at vores produkter er skabt med stolthed, lidenskab og ekspertise hele vejen fra kakaobønne til chokoladekage (eller praline eller trøffel selvfølgelig!).

Master Chocolatier holding cocoa beans.

Lindt & Sprüngli Farming Program

Hos Lindt & Sprüngli er vi hensynsfulde. Ikke kun om kvaliteten af ​​vores chokolade - men vi er også interesseret i vores landmænd og deres samfund. Derfor grundlagde vi vores landbrugsprogram. Dette utrolige program gjorde det muligt for os at implementere et system, der giver os mulighed for at spore og verificere hver kakaobønne for at sikre, at vi kun bruger de absolutte fineste ingredienser i vores chokolade. Derudover kan vi også arbejde direkte med vores kakaobønder for at hjælpe dem og deres samfund. Vi er stolte over at være en "Bean to Bar"-producent og vil fortsætte med at bruge vores lidenskab for chokolade til at opbygge en mere retfærdig og bæredygtig verden.

Hvordan vi vælger vores kakaobønner

Hos Lindt & Sprüngli er vi dedikeret til at vælge og blande kun de fineste, holdbart købte kakaobønner fra de bedste kakaoområder over hele verden.

Smagen af ​​en kakaobønne afhænger af mange forskellige faktorer, herunder: hvor den vokser, tiden på året, miljøet og høstprocessen. Vi ser det unikke i hver kakaobønne og håndterer dem efter deres forskellige behov.

Vores chokolade er et resultat af mange års arbejde og engagement i at skabe de bedste opskrifter - som altid vil forblive en hemmelighed. Vi har mestret kunsten at skabe chokolade med velsmagende mesterværker, der giver mindeværdige chokolademomenter.


A bag of cocoa beans.

Vores fire forskellige typer kakaobønner

Criollo - en højt værdsat kakaobønne, der kun høstes af chokoladeproducenter, der skaber luksuriøs chokolade. Denne sjældne bønne tegner sig kun for en brøkdel af verdens kakaohøst og giver chokoladen en smuk aromatisk tone.

Trinitario - en hybrid af de aromatiske Criollo bønner og mere jordagtige kakaosorter. Denne bønne er blevet opkaldt efter Trinidad, som er dens oprindelsessted. Trinitario giver vores chokolade sin fine og rige smag.

Forastero - en højtydende og hurtigt voksende variation af en kakaobønne, som er den mest almindelige sort, som udgør omkring 90% af verdens kakao. Forastero giver chokoladen en robust og jordagtig undertone.

Nacional - en utrolig sjælden genetisk blanding af Frastero, Criollo og Trinitario kakao (hos Lindt har vi skabt vores egen unikke blanding). Denne ecuadorianske sort giver chokoladen en rig og blomsteret smag.

Lidt fakta om kakao

400

Antallet af kakaobønner det tager for at skabe en kilo chokolade.

 

40

Gennemsnitligt antal kakaobønner i en enkelt kakaobælge.

 

 

1000

Omtrentligt antallet af kakaobønner, som et kakaotræ producerer hvert år.

 

3 grundlæggende elementer for blomstrende kakaotræer

Lindt & Sprünglis "Bean to Bar"-filosofi begynder ved dyrkningen. Her sørger vi for, at kakaotræerne har de perfekte forhold, så de kan blomstre og fremstille de fineste kakaobønner til vores luksuriøse chokolade:

Varmt vejr: kakaotræer trives i høje temperaturer - de mest optimale forhold varierer mellem 18 og 32 grader.

Betydelig nedbør: vanding gennem betydelig nedbør er den vigtigste klimafaktor for at træerne kan vokse.

Masser af skygge: kakaotræer blomstrer i deres naturlige miljø - Regnskoven i Amazonas - hvor de er omgivet af naturlig skygge.


Cocoa tree in the rainforest.Cocoa tree in the rainforest.

"Den unikke smag af Lindt chokolade kommer fra en omhyggelig udvælgelse og blanding af kakaobønner af høj kvalitet fra verdens bedste regioner." - Lindt Master Chocolatier

- Lindt Master Chocolatier

Hvor kommer kakaobønner fra? Kig ind i kakaobælgen...

Diagram of the inside of a cocoa pod.Diagram of the inside of a cocoa pod.

Kakaonibs

 
Kakaonibs er chokolade i sin reneste form. Det er de stykker, der er tilbage, efter at kakaobønnerne er tørret, gæret og fjernet fra deres skaller.

 

Afslut med perfektion

Unik ristning og kværning