Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Det unikke ved Lindt

3. Conching - en opfindelse fra Lindt

Lindt chokolade er ikke hvilken som helst chokolade. Læs videre for at opdage hemmelighederne bag vores chokolade perfektion...En opfindelse fra Lindt

Den allerførste chokolade, der kom til Europa, var ikke genkendelig fra den chokolade, vi er vant til i dag. Den var grov og tør og smeltede virkelig ikke i munden!

1879 var et virkelig innovativt år for chokolade. Det var året, hvor Rodolphe Lindt opfandt conching. Gennem denne nye proces kunne man nu producere en fantastisk velsmagende chokolade med en silkeagtig glat og cremet struktur, der siden er blevet synonymt med Lindt.

Historien bag opfindelsen af ​​conching

Rodolphe Lindt drømte om at fremstille den absolutte mest silkeagtige chokolade. Han investerede i brugt udstyr og begyndte at arbejde kontinuerligt, indtil han fandt den perfekte formel til sine opskrifter.

En fredag ​​aften, da Lindt forlod hjemmet fra fabrikken, glemte han at slukke for blandemaskinen. Uanset om dette var en ren ulykke eller en velplanlagt strategi, ved vi ikke i dag.

Maskinen fortsatte med at arbejde i løbet af weekenden. Da Lindt vendte tilbage mandag morgen, opdagede han, at hans drøm var blevet en realitet - da han fandt den mest skinnende og silkeagtige smeltede chokolade i maskinen.

I flere år (og i fremtiden) er processen fortsat forfinet. Nu bruges Lindts banebrydende opfindelse i hele chokoladeindustrien - noget, som alle chokoladeelskere overalt i verden helt sikkert sætter pris på.


Conching

Conching
Navneord
Conching er et afgørende trin i chokoladeprocessen, hvor smagen og strukturen raffineres ved at omrøre blandingen i en længere periode over varm temperatur.
 
 

Sådan fungerer conching

Ved at stege og kværne produceres en ren kakaomasse (også kaldet kakaoalkohol). Vi kombinerer derefter dette med ingredienser i den absolutte højeste kvalitet - såsom sukker og mælk - inden vi igen kværner for at forberede blandingen til conching maskinen.

Vores avancerede conching-maskiner fungerer under en lang, omhyggeligt planlagt proces med intensiv blanding, omrøring og luftning af den opvarmede flydende chokolade for at fjerne uønsket surhed og bitterhed (denne proces er ikke helt forskellig fra fordampning). Conching opløser også alle uønskede klumper for at skabe en glat chokoladestruktur. Når dette trin er afsluttet, er chokoladen klar til at blive til alle vores berømte Lindt kreationer.

Vigtige datoer i chokolades historie

3500 f.Kr.
Kakaobønner begyndte først at blive brugt i Santa Ana (La Florida) i Ecuador, af Mayo Chinchipe befolkningen.

 

1830

Den første faste chokolade er skabt af det britiske chokolademærke J. S. Fry and Sons, før det var chokolade kun blevet konsumeret som en drink.

 

1879

Rodolphe Lindt opfinder conching maskinen og gør sin drøm om silkeagtig chokolade til virkelighed.

Vigtige øjeblikke i Lindts historie"Den intense blanding under conchingprocessen er grundlæggende for at producere den silkeagtige glatte struktur, som Lindts chokolade er kendt for."

 
- Lindt Master Chocolatier
 

Unik ristning og kværning

De bedste ingredienser