Vores bæredygtige indkøbsmodel gør det muligt for os at spore vores kakaobønner helt tilbage til deres oprindelse. Det giver os mulighed for at støtte bønderne og deres lokalsamfund på stedet i henhold til deres specifikke behov. Efter at have nået vores mål om at købe 100 % af vores kakaobønner gennem Farming Program i 2020, udvidede vi programmet til at omfatte bæredygtigt indkøb af kakaosmør i 2021 og kakaopulver i 2022.
Kakao af høj kvalitet er hjertet i vores chokolader
Hos Lindt & Sprüngli fører vi tilsyn med alle trin i chokoladefremstillingsprocessen: fra udvælgelsen af kakaobønnerne til produktionen af de færdige chokoladeprodukter. Det betyder, at vores chokolade produceres fra "bønne til stang". Vi forstår, at vi kun kan gøre en meningsfuld forskel for de lokale forhold, hvis vi ved, hvor vores kakaobønner kommer fra, hvem der har dyrket dem, og hvordan de er produceret. Det er derfor, vi udviklede vores eget bæredygtighedsprogram for kakao i 2008 - Lindt & Sprüngli Farming Program.
Vi er stolte af at bruge kakaobønner fra vores Farming Program i vores chokolader. Efter at have nået vores mål om at købe 100 % af vores kakaobønner gennem Farming Program i 2020, udvidede vi Farming Program til også at omfatte kakaosmør i 2021. I 2022 var vi også i stand til at købe en lille mængde kakaopulver gennem Faming-programmet for første gang. Det er store skridt i retning af vores mål om at købe alle vores kakaoprodukter (bønner, smør, pulver og chokolademasse) gennem bæredygtighedsprogrammer inden 2025.
Vores engagement
Siden 2020 er 100 % af vores kakaobønner blevet indkøbt sporbart og eksternt verificeret af en uafhængig tredjepart. I 2025 skal alle kakaoprodukter (bønner, smør, pulver og chokolademasse) være indkøbt gennem bæredygtighedsprogrammer.
Vi når mange avlere
Mere end 112.800 kakaobønder fra vores kakao-oprindelseslande er en del af vores landbrugsprogram.
Vi er dedikerede
I 2022 investerede vi i alt 27,5 millioner CHF i kakaobæredygtighed, hvoraf 26,5 millioner CHF blev betalt til kakaoleverandører for at drive kakaobæredygtighedsprogrammer, hovedsageligt vores Farming Program.
Vores landbrugsprogram i detaljer
Lindt & Sprüngli Farming Program består af fire søjler: Søjle 1 - sporing af vores bønner Søjle 2 - Uddannelse af landmænd Søjle 3 - Investeringer til landmænd og lokalsamfund Søjle 4 - Uafhængig verificering af vores program
Besøg vores Farming Program-hjemmeside for at lære mere om de skridt, vi tager for at støtte kakaobønder, deres familier og lokalsamfund.
Siden 2008 har Lindt & Sprüngli bygget eller renoveret i alt 43 skoler til gavn for ca. 6.700 børn.
Adgang til rent vand
Omkring 175.000 medlemmer af lokalsamfundet nyder godt af 321 drikkevandssystemer og borehuller, der er bygget og fungerer siden 2008.
Støtte til landmænd og deres familier
1.017 passionerede feltmedarbejdere arbejder med kakaobønder i Lindt & Sprüngli Farming Program.
Clean and safe water access
Empowerment through education
Support for farmers and their families
Protecting the planet
Vores forpligtelser for en bedre fremtid
Fri for skovrydning
Vores mål er, at 100 % af den kakao, vi køber, skal være fri for afskovning og omfattet af vores Cocoa No-Deforestation & Agroforestry Action Plan inden 2025.
Bæredygtige indkøb
I 2025 vil 80% af vores indkøbsudgifter til rå- og emballagematerialer med betydelige bæredygtighedsrisici være dækket af et bæredygtigt indkøbsprogram.
Reduktion af chokoladeaffald
Vores mål er at halvere vores chokoladeaffald i produktionsprocessen pr. produceret ton inden 2025.
Kvinder i ledelse
Vores mål er at ansætte 40 % kvinder i den øverste ledelse inden 2025.
Klima
Vi har forpligtet os til at definere videnskabeligt baserede mål (SBT), herunder Scope 1, 2 og 3, med et mål om at nå netto-nul-emissioner på lang sigt, som vil blive annonceret i anden halvdel af 2023.
Fødevaresikkerhed standarder
Vi overholder løbende Lindt & Sprünglis standarder for kvalitet og fødevaresikkerhed.
Gennemsigtig og ansvarlig kommunikation
Vores produkter markedsføres og annonceres i overensstemmelse med national og international lovgivning. Vi undgår at målrette reklamer mod børn, opfordrer til ansvarligt forbrug og giver gennemsigtige ernæringsoplysninger.
Sikkert arbejdsmiljø
Vi sigter mod løbende at reducere vores sikkerhedsrisici for at nå vores langsigtede vision om nul ulykker med fravær.
Mod korruption
Vi deltager ikke i nogen form for korrupt eller konkurrencebegrænsende adfærd.
Vandreduktion
I 2025 sigter vi mod at reducere forbruget af kommunalt vand i vores produktionsproces med 10% pr. produceret ton.
Bæredygtigt fremskaffede hasselnødder
Hele uforarbejdede hasselnødder er en vigtig ingrediens i nogle af vores chokoladeprodukter. Lær, hvordan vi arbejder for at sikre, at alle vores hasselnødder kommer gennem bæredygtighedsprogrammer.
RSPO-certificeret palmeolie
Vi forstår den indflydelse, som den ukontrollerede dyrkning af palmeolie kan have på regnskove og biodiversitet. Derfor overvåger vi konstant brugen af vores produkter og er forpligtet til kun at købe bæredygtig RSPO-certificeret palmeolie.
Genanvendelig emballage
Vi forsøger at skabe en balance mellem visuelt tiltalende emballage og kvalitetsaspekter forbundet med produktbeskyttelse. Vi prøver altid at reducere emballagestørrelserne og bruge genanvendelige materialer, hvor det er muligt.
CO2-reduktion
Energi bruges i de forskellige produktionsstadier til at fremstille chokolade, såsom opvarmning, afkøling og transport. Drivhusgasemissioner kan være resultatet af alle disse processer. Vi er forpligtet til at udvikle et videnskabeligt baseret mål for emissioner fra hele vores værdikæde med et langt mål at nå netto-nuludledning.