0

Smagning med 5 sanser

Sørg for at neutralisere dine smagsløg:

Hvis du smager flere forskellige varianter, skal du neutralisere dine smagsløg mellem hver smagning med hvidt brød, tynd hybente eller mineralvand. Du må ikke ryge eller spise meget krydret mad før smagning.

Vigtigt: Begynd smagningen med den chokolade, der indeholder den laveste procentdel kakao. Start med hvid chokolade, derefter flødechokolade og afslut med mørk chokolade. Gå gradvist op til en højere procentdel kakao. Smagning af chokolade skal helst foregå i rolige omgivelser, så du kan koncentrere dig om dine sanser. I det følgende forklarer vi de vigtigste principper.

 

Syn

Første indtryk er altid vigtigt.

Berøring

Nu kan du vurdere overfladens konsistens.

Hørelse

Hold et stykke chokolade op til øret, og bræk det over.

Lugt

Du bruger næsen til at opfange chokoladens mange dufte.

Smag

Nu kommer vi til den mest intense oplevelse ved chokoladesmagning!

Syn

Første indtryk er altid vigtigt, når det drejer sig om chokoladesmagning. Derfor skal du lægge mærke til chokoladens udseende – farve, en jævn konsistens og glans.

Berøring

Nu kan du vurdere overfladens konsistens (fra glat til ru eller grynet).

 

 

Hørelse

Hold et stykke chokolade op til øret, og bræk det over. Læg mærke til den lyd, det frembringer. Den kan være tydelig eller ret svag. Chokolade af høj kvalitet uden fyld brækkes over med et tydeligt knæk. Brudfladen er glat og uden krummer.

Lugt

Du bruger næsen til at opfange chokoladens mange dufte. Du kan enten inhalere dem ved at holde chokoladestykket direkte under næsen, eller du kan lade chokoladen smelte i munden, ånde ud og derefter inhalere aromaerne.

Smag

Nu kommer vi til den mest intense oplevelse ved chokoladesmagning: Lad et stykke chokolade smelte langsomt i munden. Spred chokoladen ud med tungen, så den kommer i kontakt med din smagssans. Hvad opfatter du?