0

Chokolade & vin

Trinvis vejledning til vin- og chokoladesmagning

For bedst at kunne nyde din vin- og chokoladesmagning er det vigtigt at udnytte alle fem sanser. Først åbnes vinen, derefter chokoladen. Dette er sanselige glæder, så lyt til sølvpapirets knitren og fjern langsomt toppen af papiret for at komme ind til den lækre chokolade. Duft til chokoladen, og nyd aromaen, før du brækker det i stykker. Tag et lille stykke i munden, og lad det smelte langsomt. For at få det fulde udbytte af chokoladens duft skal du sørge for at trække vejret igennem munden og ånde ud igennem næsen – på den måde kan både smag og aroma trænge ind i dine sanser. Tænk på duften, vurder smagen, konsistensen, og hvor længe den bliver hængende. Hvad minder det dig om?

Nu gør du det samme med vinen. Hæld den op i glasset, se på farven, duft til den, nyd aromaen. Tag en lille slurk, og nyd smagsoplevelsen, før du synker. Er den sød eller tør? Hvor frisk og frugtagtig er den? Føles den let i munden, eller er den tung og klæbrig? Nu er det tiden at smage begge dele samtidig. Tag et lille stykke chokolade mere, og lad det begynde at smelte i munden. Tag så en slurk af vinen. Når du synker chokoladen og derefter vinen, skal du tænke på, hvordan smagene arbejder sammen. Er de lige søde? Mødes smagen af vinen og chokoladen til sidst, eller holder de sig adskilte? Er de bedre sammen end hver for sig? Gentag processen med forskellige kombinationer for at opleve de meget varierede og vidunderlige smage, de enkelte sammensætninger giver.