0

Chokolade & te

Te og chokolade åbner en endeløs verden af spændende og lokkende smagssammensætninger. De mange forskellige blandinger, der er karakteristiske for såvel te som chokolade, rummer mulighed for mange sanselige oplevelser.

Trinvis vejledning til te- og chokoladesmagning

Når du har brygget den perfekte kop te, er tiden kommet til at smage den sammen med chokoladen. Du får det bedste resultat, hvis du slubrer en slurk te, så den spreder sig til bagsiden af munden og når de bageste smagsløg. Sørg for samtidig at trække vejret igennem munden, så du får det fulde udbytte af teens karakter. Lad væsken rulle rundt i munden og synk den, hvorefter du tager et stykke af chokoladen.

Denne proces hæver temperaturen i din mund og får chokoladen til at smelte hurtigere og ensartet, så du kan nyde både te- og chokoladesmagen samtidig. Når du smager chokolade med højt kakaoindhold, omvendes processen, så du første spiser chokoladen og derefter nipper til teen. Den fyldige chokolade blødgøres af den varme te og sikrer, at smag og nuancer hæves yderligere.

Vidste du, at...

Te ”mælker til”, når den bliver afkølet, hvilket betyder, at væsken begynder at blive grumset, som hvis du havde tilsat lidt mælk. Te, der er ”mælket til”, bør ikke bruges til smagning, eftersom karakteren ændres og ikke udtrykker den virkelige smag.