0

Frossen mokkasoufflé

6

30-45 minutter

The LINDT Excellence 70%

Medium

Ingredienser

125 ml mælk
200 ml fløde
30 g pulverkaffe
100 g LINDT Excellence 70 %
3 æg
1 nip salt
75 g sukker
100 g smeltet LINDT Excellence 70 % til at hælde i
Grofthakkede eller knuste Amaretti småkager til at drysse over

 

Anvisninger

  • 1

    Opvarm mælken

      • Opvarm mælken, fløden og pulverkaffen, fjern gryden fra varmen, og lad det stå i ca. 15 minutter.

       

  • 2

    Tilføje kaffe

      • I mellemtiden fores espresso- eller mokkakopperne med en strimmel bagepapir, ca. 3 cm bred og 10 cm lang, på en sådan måde, at souffléen kan hæve ca. 2 cm over kanten af koppen. Brug tape til at holde strimlen på plads. Bræk chokoladen i små stykker.

       

  • 3

    Skil æggene

      • Skil æggene. Over vandbad piskes æggene i mokka-fløde-blandingen, indtil blandingen får en tyk konsistens. Chokoladestykker røres i lidt efter lidt og smelter i den varme creme. Lad cremen afkøle lidt.

       

  • 4

    Tilsæt et nip

      • Tilsæt et nip salt til æggehviderne, og pisk til de er stive. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt under piskningen. Fold omhyggeligt de piskede æggehvider i chokoladecremen.

       

  • 5

    Hæld blandingen

    • Hæld blandingen i kopperne til toppen af papirringen, og anbring dem i fryseren i 4 timer.

       

  • 6

    Fjern

      • Fjern papirstrimlerne fra kopperne. Hæld lidt smeltet chokolade over de frosne souffléer. Drys knuste Amaretti småkager på som pynt, og server.

       

Anmeldelser