0

Chokolademousse

Hvis du holder af at have gæster, bliver denne opskrift helt sikkert en fast del af dit repertoire.

6-8

15-30 minutter

LINDT EXCELLENCE

Ambitiøs

Ingredienser

  • 2 x 3.5oz (100g) Bars LINDT EXCELLENCE 70% COCOA Dark Chocolate, chopped
  • 1 x 3.5oz (100g) Bar LINDT SWISS CLASSIC Milk Chocolate, chopped
  • 3 eggs - separated
  • 1 1⁄4 cup (300ml) heavy cream
  • 1⁄2 cup (100ml) milk
  • 1 dessert spoon of sugar

Det er en gode ide at lave moussen dagen i forvejen, så det er nemmere at forme de ovale boller.

Anvisninger

  • 1

    Kom de hakkede

      • Kom de hakkede chokoladestykker i en skål, og tilsæt mælken.
      • Smelt chokoladen og mælken sammen over vandbad (vandet må ikke koge).


  • 2

    Pisk æggeblommerne

      • Pisk æggeblommerne til de skummer, fjern skålen fra det varme vandbad, og rør de skummende æggeblommer i chokoladeblandingen.


  • 3

    Pisk æggehviderne

      • Pisk æggehviderne stive sammen med sukkeret til en cremet blanding. Hæld chokoladeblandingen i, og rør det godt sammen.
  • 4

    Pisk fløden

      • Pisk fløden, til den er tyk og cremet, og rør den i chokoladeblandingen (gem evt. lidt flødeskum til pynt).
  • 5

    Hæld moussen

      • Hæld moussen i en skål, og dæk den med husholdningsfilm. Opbevares koldt ved 1-5 ˚C natten over.
  • 6

    Serveringsforslag

      • Form ovale boller af chokolademoussen med to dessertskeer (eller form runde kugler med en isske).
      • Anbring dem på desserttallerkner.
      • Pynt med piskefløde og frugt.


Anmeldelser