0

Chokoladelagkage

Den skønneste fødselsdagskage!

8-10

45-60 minutter

LINDT Excellence 70%

Medium

Ingredienser

Chokoladebunde

  • 130 g LINDT Excellence 70 %, hakket
  • 120 g blødt smør
  • 40 g flormelis
  • 1 nip salt
  • 6 æg, skilt i blommer og hvider
  • 180 g sukker
  • 130 g mel, sigtet

 

Glasur af chokoladesmørcreme

  • 450 g LINDT Bittersweet mørk chokolade, hakket
  • 35 g kakaopulver
  • 6 spsk. appelsinsaft eller likør (Kahlúa, rom, cognac)
  • 50 g flormelis
  • 340 g blødt smør

 

Hvis du bruger en springform, kan du også skære kagen i tre lag.

Anvisninger

  • 1

    Chokoladebunde

      • Opvarm ovnen til 180 ˚C.
      • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen, og sæt den til side.
      • Rør smørret med flormelis og salt.
      • Rør æggeblommerne i smørblandingen en ad gangen.
      • Tilsæt den smeltede chokolade.
      • Pisk æggehviderne stive, mens sukkeret gradvist tilsættes.
      • Fold forsigtigt 1/3 af æggehviderne i chokoladeblandingen.
      • Fold de resterende 2/3 af æggehviderne og det sigtede mel i.
      • Hæld blandingen i en smurt og foret springfrom på ca. 23 cm i diameter, og bag i ca. 40 minutter ved 180 ˚C. Bagetiden vil være kortere, hvis du bruger to springforme på ca. 20 cm i diameter. Kig til kagen efter 30 minutter. Kagen er færdig, når du kan stikke en tandstikker ned midt i kagen, uden at noget hænger ved.

       

  • 2

    Glasur af chokoladesmørcreme

      • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen. Stil den til side, og lad den afkøle til stuetemperatur.
      • Rør kakaopulver og væske sammen til en glat pasta, og sæt det til side.
      • Pisk sukker og smør, til det er let og luftigt.
      • Tilsæt den smeltede chokolade, og pisk til det er glat.
      • Tilsæt kakaopastaen, og pisk til det er glat.

       

  • 3

    Samling

      • Vend kagebundene på hovedet for at sikre en glat overflade (eller skær en enkelt kage i to halvdele). Skær bunden helt lige, hvis nødvendigt, for at sikre at den er jævn.
      • Spred glasur på det nederste lag.
      • Kom yderligere et lag på.
      • Spred glasur på toppen og siden af kagen.

       

       

Anmeldelser