0

Chokoladeis-surprise

Lad denne is overraske dig!

4

30-45 minutter

LINDT EXCELLENCE Dark og Milk

Ambitiøs

Ingredienser

Kagebund

En færdig kagebund 18 cm i diameter

Til det mørkebrune lag

1 æg
2 spsk. vand
100 g smeltet LINDT Excellence 70 %
150 ml piskefløde

Til det lysebrune lag

    1 æg
    2 spsk. vand
    100 g smeltet LINDT mælkechokolade
    150 ml piskefløde

Til det hvide lag

    200 ml mælk
    50 g stødt melis
    Korn fra 1 stang vanilje
    3 æggeblommer
    200 ml piskefløde

Til marengsen

3 æggehvider
1 nip salt
100 g flormelis
50 g smeltet LINDT Excellence 70 %

Anvisninger

  • 1

    Trin 1

      • Til det mørke lag piskes ægget med to spsk. vand over en gryde med varmt vand, til det skummer.
      • Rør den smeltede chokolade i
      • Fjern skålen fra det varme vand
      • Pisk fløden, og fold den forsigtigt i den skummende masse.
      • Hæld det i en rund skål eller form på ca. 18 cm i diameter.
      • Sæt den i fryseren i ca. 30 minutter.

       

       

  • 2

    Trin 2

      • Begynd i mellemtiden på det lysebrune lag ved at piske ægget med 2 spsk. vand over en gryde med varmt vand, til det skummer.
      • Rør den smeltede mælkechokolade i.
      • Fjern skålen fra det varme vand.
      • Pisk fløden, og fold den i den skummende masse.
      • Fjern skålen fra fryseren, og hæld blandingen oven på den frosne, mørkebrune masse, og glat overfladen ud.
      • Sæt skålen i fryseren i yderligere ca. 30 minutter.

       

       

  • 3

    Trin 3

      • Nu tilberedes det hvide lag.
      • Opvarm mælk, sukker og vaniljekorn til kogepunktet. Fjern gryden fra varmen, og pisk æggeblommerne i.
      • Rør i gryden ved mellemvarme, til det tykner.
      • Lad saucen afkøle, pisk fløden, og fold den forsigtigt i blandingen.
      • Tag skålen ud af fryseren, og fordel blandingen jævnt over det lysebrune lag.
      • Tryk forsigtigt kagebunden på plads over det hvide lag.
      • Sæt isbomben i fryseren i yderligere 4 timer. 

       

  • 4

    Trin 4

      • Vend den frosne isbombe ud af formen, og anbring den på et serveringsfad.
      • Pisk æggehviderne stive med et nip salt, mens flormelis langsomt drysses i blandingen.
      • Fortsæt med at piske, til massen er tyk og cremet.
      • Dæk isbomben med den piskede æggehvideblanding, og brun den med en bunsenbrænder.
      • Pynt bomben med dråber af flydende chokolade.

       

Anmeldelser