0

Chokolade Tiramisù

Viva Italia! Denne Tiramisù indfører chokolade i den traditionelle opskrift.

6

30-45 minutter

Excellence 70%

Medium

Ingredienser

Chokoladekage

65 g LINDT Bittersweet mørk chokolade, hakket
60 g blødt smør
20 g flormelis
1 nip salt.
3 æg, skilt i blommer og hvider
90 g sukker
65 g mel, sigtet
Kagen er færdig, når du kan stikke en tandstikker ned midt i kagen, uden at noget hænger ved.

Kaffe til at gennembløde kagen med

125 ml kop stærk kaffe
30 ml Marsala, Kahlúa eller rom

Creme

3 æg, skilt i blommer og hvider
65 g sukker
230 g mascarpone
125 ml piskefløde
15 ml Marsala, Kahlúa eller rom

Tiramisù laves traditionelt med lady fingers eller almindelig sandkage.

Anvisninger

  • 1

    Chokoladekage

      • Opvarm ovnen til 180 ˚C.
      • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen, og sæt den til side.
      • Rør smørret med flormelis og salt.
      • Rør æggeblommerne i smørblandingen en ad gangen.
      • Tilsæt den smeltede chokolade.
      • Pisk æggehviderne stive mens sukkeret langsomt tilsættes.
      • Fold forsigtigt 1/3 af æggehviderne i chokoladeblandingen.
      • Fold de resterende 2/3 af æggehviderne og det sigtede mel i.
      • Hæld blandingen i en smurt og springform på ca. 23 cm beklædt med bagepapir, og bag kagen i ca. 40 minutter ved 180 ˚C. Bagetiden vil være kortere, hvis du bruger to springforme på ca. 20 cm i diameter hver. Kig til kagen efter 30 minutter.
      • Kagen er færdig, når du kan stikke en tandstikker ned midt i kagen, uden at noget hænger ved.
  • 2

    Creme

      • Pisk æggeblommer og sukker, til det er let og luftigt
      • Tilsæt mascarpone og den ønskede alkohol. Rør, til det er glat
      • Pisk fløden, og fold den i mascarponeblandingen. 
  • 3

    Til én form, 23 cm i diameter

      • Skær kagen midt igennem vandret, og lad den trække med halvdelen af kaffeblandingen.
      • Spred halvdelen af mascarponeblandingen jævnt ud på kagen.
      • Gentag med den anden halvdel af kagen og den resterende mascarponeblanding.
      • Dæk til, og sæt kagen i køleskabet natten over.

       

  • 4

    Til 6 individuelle glas

      • Skær kagen i firkanter, og følg ovennævnte fremgangsmåde. Det afhænger af glassenes størrelse, om der er plads til 2 eller 3 lag.
  • 5

    Servering

      • Dæk toppen af Tiramisù'en med hakket eller høvlet chokolade.
      • Drys med kakaopulver.
      • Ved servering af den store Tirmisù skæres kagen i portioner og løftes op med en paletkniv.

       

Anmeldelser