0

Chokolade- og hindbærhjerter med kvark

Hindbær og chokolade! Lækkert!

45-60 minutter

LINDT Excellence 70%

Ambitiøs

Ingredienser

Til bunden

3 æg
75 g sukker
60 g mel
20 g chokoladepulver
100 g smeltet LINDT Excellence 70 %
Ca. 50 g flormelis blandet med 2-3 spsk. hindbærlikør til at væde bunden med

 

Til kvarkcremen

3 blade gelatine
50 ml mælk
Korn fra 1 stang vanilje
250 g kvark
2 æggehvider
1 nip salt
50 g sukker
150 g blød flødeskum

 

Desuden

200 g frosne hindbær
2 blade gelatine
Ca. 500 g friske hindbær

Anvisninger

  • 1

    Opvarm ovnen

      • Opvarm ovnen til 180 ˚C.
      • Bland æg og sukker i en skål og pisk i ca. 5 minutter, til det skummer.
      • Tilsæt chokoladepulveret til melet, og bland det sammen med den smeltede chokolade.
      • Fold det i den skummende æggemasse.
      • Fyld hjerteformen men chokoladekagedejen, og anbring den i ovnen i ca. 20 minutter.
      • Lad kagen afkøle i kageformen.
  • 2

    Til cremen

      • Til cremen udblødes gelatinebladene i koldt vand i fem minutter.
      • Opvarm mælken sammen med vaniljekornene.
      • Knug gelatinebladene godt, og opløs dem i mælken, hvorefter kvarken kommes i.
      • Tilsæt et nip salt til æggehviden, og pisk til den er stiv.
      • Fold den cremede piskefløde og derefter den skummende æggemasse i vanilje-kvark-blandingen.
      • Fordel moussen på kagen, og sæt den i køleskab i ca. 2 timer.


  • 3

    Frys

      • Kom de frosne hindbær i en gryde med 50 ml vand.
      • Lad det simre i 10 minutter.
      • Hæld hindbærsaften gennem en si ned i en skål.
      • Udblød gelatinebladene i koldt vand i fem minutter, knug dem godt, og opløs dem i den varme hindbærsaft.


  • 4

    Anbring hindbær

      • Anbring de friske hindbær oven på kvarkcremen, hæld hindbærsaften over, og sæt kagen i køleskab i endnu en time.
      • Fjern forsigtigt kagen fra formen med en kniv.

       

Anmeldelser