0

Chokolade og appelsin cheesecake

Denne cheesecake er bagt i vandbad for at sikre, at den er ekstra cremet!

8-10

45-60 minutter

LINDT Excellence Intense Orange

Medium

Ingredienser

Bund:

250 g knuste vaniljekiks og 150 g smeltet smør

Fyld:

575 g flødeost
60 g cremefraiche 
200 g LINDT Excellence Orange Intense chokolade, hakket.
130 g sukker
100 ml appelsinsaf4 æg

 

 

Denne kage er bedst, hvis den laves dagen i forvejen, så den kan samle sig.

Anvisninger

  • 1

    Fremgangsmåde for bunden:

      • Opvarm ovnen til 120 ˚C.
      • Smør en springform på ca. 25 cm i diameter.
      • Kom vaniljekiksene i en foodprocessor, og knus dem fint. 
      • Tilsæt tilstrækkeligt smeltet smør til, at blandingen hænger sammen.
      • Pres blandingen jævnt ud i bunden af springformen, og glat ud med bagsiden af en ske.
      • Dæk den nederste halvdel af formen med stanniol. Cheesecake'en bliver bagt i vandbad, og dette sikrer, at der ikke trænger vand ind i formen.
  • 2

    Fremgangsmåde for fyldet:

      • Pisk flødeosten til den er glat, og skrab af skålens sider for at undgå klumper.
      • Tilsæt cremefraiche og sukker. Fortsæt med at piske, til massen er glat.
      • Kom appelsinsaften i en kasserolle, og varm det op til kogepunktet.
      • Tilsæt den hakkede chokolade, tag kasserollen fra varmen, og rør rundt, til det hele er smeltet.
      • Bland appelsin/chokolade-blandingen i osteblandingen, og skrab siderne af skålen godt.
      • Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert.
      • Hæld cheesecake-blandingen i den forberedte springform, og anbring den i en bradepande, der er dyb nok til at rumme 2½ cm vand.
  • 3

    Bagning:

      • Kom cheesecake'en i ovnen, og hæld 2½ cm meget varmt vand i bradepanden.
      • Bag den i ca. 45 minutter. Kagen er færdig, når den er fast i siderne, men bliver ved med at være blød i midten.
      • Afkøl i springformen. God fornøjelse!

       

Anmeldelser